Avandra - Prodigal (2022)

Puerto Rico
Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. Codename:Pharaoh (6:15)
  2. The Downpour (6:56)
  3. New Beginnings (4:18)
  4. A Trace of Home (8:34)
  5. In Träumen (3:35)
  6. In Memoriam (7:44)
  7. Facing an Armored Dreadnought (5:37)
  8. Dissembling the Artifice (8:25)
  9. The Earth Inside (4:16)
  10. Daybreak (8:24)
avatar van Alicia
Nou, de peper is inmiddels toegevoegd. De nieuwe Avandra bevat zelfs wat meer grommende heren. Niet per se nodig wat mij betreft, maar het is niet echt hinderlijk. De rest van het nieuwe materiaal klinkt gewoon wel lekker. Op een vervelend nummer na. Helaas.

... schreef ik bij voorganger Skylighting.

De pluspunten van Avandra blijven in elk geval de voor dit genre (meestal) lieflijke zangpartijen, de melodieën, de sfeervolle synthesizer klanken en het gevleugelde gitaarspel.

Het album Descender blijft evenwel favoriet.

avatar van ProGNerD
Waar het vorige album een beetje tegenviel t.o.v. mijn "ontdekking" van deze band met het geweldige Descender, hebben ze me met deze nieuwe (gelukkig) weer helemaal te pakken. Sterker nog: ik vind dit album misschien nog wel beter

Het is wat afwisselender en donkerder qua sfeer, niet in de laatste plaats door het thema. De wat meer ingetogen nummers New Beginnings, The Earth Inside en Facing an Armored Dreadnought met heerlijke samenzang springen er wat mij betreft tussenuit met laatstgenoemde als hoogtepunt. En het instrumentale In Träumen is ook bijzonder.

Klein puntje van kritiek is de productie die wat transparanter had gemogen, wat vooral de ruigere nummers ten goede zou komen...

avatar van legian
Ze leveren gewoon weer een heerlijke plaat af zeg. Lekker meeslepend geheel. Wel is het eventjes inkomen merk ik, maar dat had ik bij de vorige platen ook wel een beetje.