Henryk Górecki - Symphony No. 3 (1992)

Alternatieve titel: Symphony of Sorrowful Songs

Polen
Neoklassiek
Label: Elektra Nonesuch

1. I. Lento - Sostenuto Tranquillo ma Cantabile (26:25)
  2. II. Lento e Largo - Tranquillissimo (9:22)
  3. III. Lento - Cantablile Semplice (17:05)
avatar van spoon
Och ja, deze kan natuurlijk ook op musicmeter.

avatar van Jazper
Verwacht je eigenlijk niet op deze site.
Wel prachtig natuurlijk en af en toe door merg en been.

spoon schreef:
Och ja, deze kan natuurlijk ook op musicmeter.

Klassiek, maar wat een klassieker.

Bij uitkomen een sensatie. Het werd omarmt door iedereen leek het wel.

Ik vergeet ook nooit meer het concert van The Smashing Pumpkins in Ahoy waar dit album in z'n geheel werd gedraaid voorafgaand aan het optreden. Geweldig was dat.

Als je me vraagt wat mijn favoriete klassieke werk is denk ik dat ik altijd deze wel zal noemen (ook al vind ik echt heel veel erg mooi op dat vlak).
Dit gaat door merg en been af en toe. Zo Mooi!

Maar nu kunnen er natuurlijk meer werken van Górecki worden toegevoegd?!

neo
Smashing Pumkins..... Niet relevant, net als al die andere populaire artiesten die hun optreden omringen met generieke inclusies van muziek die van compleet andere uiterste zijn. Pipo de Clown gebruikte altijd de grondbeginselen van Erasmus voor elk optreden..... Onvergetelijk.

Waar ik het wel mee eens ben is dat dit, deels minimalistische werk, van Górecki briljant is. Zelfs na zijn sonorische periode, is dit zijn beste werk.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is natuurlijk pure kunst. Met het tweede stuk als een van de mooiste stukken muziek, of misschien zelfs gewoon kunst überhaupt, allertijden.