Lovebites - Judgement Day (2023)

Japan
Label: Victor

1. We Are the Resurrection (4:56)
  2. Judgement Day (5:52)
  3. The Spirit Lives On (5:32)
  4. Wicked Witch (5:34)
  5. Stand and Deliver (Shoot ‘em Down) (5:09)
  6. Victim of Time (5:22)
  7. My Orion (4:34)
  8. Lost in the Garden (6:07)
  9. Dissonance (4:57)
  10. Soldier Stands Solitarily (5:21)
avatar van EvilDrSmith
Amusant stemgedrag voor dit album: twee vijven en twee enen.
De nieuwe love or hate it band in metalland?
Het Japanse, vrouwelijke antwoord op Dragonforce vind ik in gepaste doses prima te verteren.
En hoe vermoeiend de voortrazende tsunami aan gitaariffs, bombastische productie en galopperende drumpartijen ook voor je oren zijn, het is wel verdomd catchy gebracht. Met een goede zangeres die zo het zusje had kunnen zijn van Luca Turilli (Rhapsody).
Gek genoeg moet ik soms ook een beetje denken aan een opgevoerde Racer X en Vicious Rumors.
Dat zal mijn leeftijd wel zijn.

Prijsnummer vind ik de fantastische bak symfonische hyperspeedpowermetal van 'Judgement Day': goeiemorregu Yngwie Malmsteen, zo enerverend heb ik jou al niet meer sinds 'Odyssey' gehoord! Als alles zo gaaf was als dit nummer, dan had ik ook tegen de 5-sterren aangeschurkt. En de Maidenesque gitaren en basloopjes in 'Wicked Witch' zijn ook energieker dan wat Maiden ons sinds 'Seventh Son' heeft gegeven. Evenzogoed: het is allemaal wel "veel" en "vol". Alsof je een marathon met je oren aan het sprinten bent. Daarbij is het materiaal wel erg eenvormig en dat is niet alleen af te zien aan de lengte van de songs die allemaal tussen de vijf en zes minuten klokken: meer variatie in dynamiek, tempo en compositie zouden band en album veel goed gedaan hebben. Alleen 'My Orion' is een uptempo powermetalballad en wijkt iets af van sound en songlengte, maar is juist een van de mindere songs.

Een nieuwe liefde zal het voor mij uiteindelijk niet zijn, maar het is verre van haat. Een LAT-relatie of FWB zit er zeker in.
Aanstekelijke plaat en dat zeg ik tegenwoordig nog maar zelden van een plaat in dit genre.

avatar van Kronos
Mooie review om te lezen EvilDrSmith. Ik ken de band van hun tweede album, Clockwork Immortality. Die eenvormigheid vind ik het enige minpunt dus ik heb dit album (en hun vorige) ook maar eens aangeschaft. Binnenkort komt er nog een stem bij tussen de 0,5* en 5*.