Smiley the Ghetto Child - The Antidote (2006)

Label: Amalgam

met WC

6. Pig Latin
  7. Close to 30 G's
  8. Everything
  9. 800 Trigger Fixers (Skit)
  10. Bodychalk
  17. Rest in Peace
  18. Outro
avatar van waxs
The Wake Up Call van Premier
Verder ook maar een kut CD hoor

avatar van JLjuju
Opzich wel een leuk album. Maar Smiley stelt niet al te veel voor als rapper. Hij heeft een fijne stem, maar zijn raps zijn van een saai en gemiddeld niveau. De beats klinken ook vrij gewoontjes op een paar na (Monster, The Wake up Call en Bronx Baby) .

Harco
Wat zien de producers (o.a. Showbiz, Premier, Grouch en Sebb) toch in deze man? Smiley's flow is redelijk slaapverwekkend en zijn stem is ook niet aangenaam te noemen, terwijl de agressie die hij in zijn stem legt toch wel een pluspuntje waard is.

Door de beats, die toch wat te vaak naar de achtergrond treden en waardoor Smiley's tekortkomingen goed zichtbaar worden, zakt deze plaat toch niet helemaal weg. Een onvoldoende blijft het echter wel waard.

avatar van Nr.4
Vind de stem en rapstijl van Smiley wel lekker rauw, maar de beats op deze zijn vaak te slap, uitzonderingen daargelaten, zoals Premo's Wake up Call. Heb 'm wel origineel, maar geluidskwaliteit laat ook te wensen over in mijn oren. De beats staan te zacht vind ik.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik geef dit album 2 sterren omdat dit cijfer het beste aanvoelt.