Seal - Human Being (1998)

Label: Warner Bros.

1. Human Beings (4:35)
  2. State of Grace (4:59)
  3. Latest Craze (4:28)
  4. Just Like You Said (4:15)
  5. Princess (1:57)
  6. Lost My Faith (4:35)
  7. Excerpt From (3:03)
  8. When a Man Is Wrong (4:17)
  9. Colour (5:22)
  10. Stil Love Remains (5:55)
  11. No Easy Way (4:48)
  12. Human Beings [Reprise] (3:20)
Vind dit zn beste album.

De man heeft een herkenbare stem. Totaal eigen geluid. Zn muziek wordt never nooit saai.

avatar van Nicolage Rico
Ik vind die hoes wel stoer, eigenlijk.

avatar van Reijersen
Ben toch meer geïnteresseerd in hetgene dat op het schijfje staat. Maar inderdaad. Die hoes heeft wel wat.

avatar van Nicolage Rico
Reijersen schreef:

Tuurlijk, maar daar kan ik nog niet over oordelen. Snel maar eens gaan beluisteren.

Nicolage Rico schreef:

En??? Wat is het geworden?

Bobiej
Nicolage Rico doet bijna een jaar over zijn stem, kan je in elk geval niet overhaast stemmen

avatar van seanpuffy
deze cd zoek ik al lang hier in belgie maar spijtig genoeg heb ik hem nog nooit gevonden:(
kan me iemand helpen waar ik die kan vinden???

avatar van Edwin
Seanpuffy, slechts EUR 7,75 bij themusicsafe.nl

Vind dit zn beste album.

Eens! ook mijn favoriete Seal plaat.

Prachtige warme stem, en sfeervolle muziek zonder al teveel fratsen.

Seal live in Paris (dvd) is ook een echte aanrader.
Daar laat hij zien dat het hem niet veel moeite heeft gekost om de de albums met deze kwaliteit in te zingen.

avatar van Reijersen
Het beste album dat Seal gemaakt heeft. Stuk voor stuk prachtige liedjes. Van opzwepend (Human Beings) tot prachtige ballads. Allemaal gezongen met zijn o zo herkenbare en warme stem. Seal is zowiezo één van mijn favoriete vocalisten.

dVTB
Hoewel er niks mis is met dit album, is dit toch de cd waarmee Seal aan populariteit ging inboeten. Dit album is mij iets te rustig; geef mij System (2007) maar.

88Fabian
Dit vind ik seal's beste album,en vreemd genoeg is die volgens critici met dit album het slechts geweest,ik weet in iedergeval niet waarom.

avatar van principal2000
Moet deze binnenkort weer eens luisteren. Vond hem volgens mij wel okay, maar heb hem ook niet al te vaak beluisterd. De single is in ieder geval prima.

avatar van Jumpjet
Erg mooie, sfeervolle plaat. Volgens mij de plaat waarop Seal de meeste artistieke vrijheid heeft gekregen. En zich van zijn meest geïnspireerde kant heeft laten horen. Dat hij dit niveau daarna bij lange niet meer heeft gehaald, ligt volgens mij aan het feit dat deze plaat niet erg goed verkocht, en hij vervolgens heeft gekozen voor commerciële, maar zielloze dancepop.
Just like you said is mijn favoriet; een ballade van tijdloze schoonheid.

88Fabian
Dit is en blijft SEAL's beste album,ik vraag me met grote vraagtekens af
of het nieuwe album 'Commitment' deze kwaliteit kan evenaren eigenlijk.

avatar van vin13
Vind dit zn beste album.

Voor een saai album geef je toch geen 4 sterren?
never nooit, dus altijd.

Ik geef 3 sterren, hij heeft een mooie stem maar spannend is het niet.

The-Batman
SEAL's beste album.

avatar van iggy
Toch wel een mooie seal plaat. seal word hier op music meter nog wel eens neergezet als saai en niet spannend. En niet alleen door vin 13. Dat het allemaal niet echt spannend is daar ben ik het wel mee eens. Maar saai vind ik hem zeker niet. De man maakt volgens mij goed inelkaar gezette pop nummers. Daar is niks mis mee. Op deze plaat kan ik geen enkel nummer aanwijzen dat door de mand valt. Maar er staan ook geen echte super nummers op. Seal heeft een mooie stem en deze leent zich uitstekend voor deze muziek. Mooi sfeervol gespeeld en gezongen. En trevor horn weet er weer eens een lekker geluidje bij te produceren. Gewoon lekkere muziek. En een maffe hoes.

1988
Een erg sterk album van SEAL,z'n beste eigenlijk.

MrMusic
Tja het beste album vind ik eerlijk gezegd van Seal.

Banjo024
Dit album heeft een net wat scherper randje dan de andere muziek die ik van hem gehoord heb... Mooie popnummers met hier en daar wat triphop elementen, en de hoes is natuurlijk ook geweldig.

avatar van riesj68
Vanochtend bij het ontbijt weer eens opgezet en moet er wel een halfje bij doen! Heerlijke plaat van Seal, ik kan me volledig aansluiten bij de andere commentaren. Dit is het album waarop hij het meest zichzelf lijkt, niets geforceerd klinkt.

avatar van vinylbeleving
Ik heb deze plaat helemaal stuk geluisterd rond 98 toen het album net uit was. Nog steeds de beste plaat van Seal, waarin hij in orkestrale nummers ook wat triphop laat horen. De gekke hoes vind ik eigenlijk alleen maar bij de muziek passen. Colour is favoriet, wat een spooky maar sfeervol nummer is dat. Jammer dat deze plaat door de critici zo neergesabeld is ( waarom eigenlijk? ) en de beste man daarna alleen maar slechtere platen is gaan maken.

avatar van Rinus
Een mooi, wat ingetogener album. De liedjes zijn stuk voor stuk goed geschreven en de stem van Deal past daar mooi bij. Weer een Trevor Horn productie, die dit keer niet zo nodig alle toeters en bellen uit de kast haalde.

avatar van funforremi
Beter dan dit ga je ze niet veel vinden. Duister, melancholisch, emotioneel, betoverend maar bovenal onwaarschijnlijk mooi.

avatar van vigil
Blijkbaar is dit het groei album van Seal. Ik begon hier van t weekend aan met na 1 speelbeurt in mijn achterhoofd een 3tje. Inmiddels een of 6 keer draaien verder en het album gaat langzaam onderhuids en het cijfer juist naar boven. Pracht gelaagd album en die productie man man

avatar van Minneapolis
Absoluut zijn beste album. 1 en 2 waren ook sterk als je het verschrikkelijk zoete Kiss from a rose op tijd weet te stippen).
Na deze was het gedaan.

Minneapolis schreef:
Na deze was het gedaan.

Na deze ging zijn carrière inderdaad echt totaal onderuit als het op de kwaliteit van zijn muziek aankomt. Ik krijg spontaan de rillingen als ik aan die gruwel van de soul cover albums denk.
Ik heb nooit gesnapt waarom dit album destijds zo slechte kritieken kreeg, ik vind het prachtig; donker en duister met wat triphop invloeden.
Ik prijs mezelf gelukkig met het vinyl dat op discogs nu niet meer te betalen is.

avatar van Minneapolis
vinylbeleving schreef:

Absurd inderdaad. Net als bij Sade's Soldier of love en Tori Amos' From the choirgirl hotel (alle 3 mooie hoezen ook); waarom niet gewoon een re-release?!

Minneapolis schreef:

Soldier Of Love ook zo aan de prijs? Dan prijs ik mezelf dubbel gelukkig. Ik heb dat album dubbel. Zowel de music on vinyl editie, als ook het album als onderdeel uit de box Sade This Far.
Soms is het onbegrijpelijk dat grote platenmaatschappijen er zo lang over doen om met een reissue te komen. Zou dat dan een rechten kwestie zijn ofzo?

avatar van gaucho
vinylbeleving schreef:

Soms wel. Maar vaker ligt het aan het feit dat de weinige platenperserijen in de wereld de vraag niet aankunnen, met maandenlange wachttijden tot gevolg. En soms is het de hebberigheid van de dienstdoende platenfirma, die met de mede door dit excuus ingegeven beperkte oplages de prijzen onnatuurlijk hoog houden.

Dit is overigens een prima album, dat ben ik met jullie eens. De eerste twee waren wat toegankelijker, bevatten enkele grote single-hits en werden daardoor terecht grote verkoopsuccessen. Deze had geen hits van betekenis, is donkerder, trager en gaat dieper, waardoor het destijds een relatieve commerciële flop werd. Maar laat je daardoor niet weerhouden, hij is net zo goed als die eerste twee, alleen anders. Wat gelijk blijft, is de uitstekende productie van Trevor Horn.