Gloria Gaynor - Greatest Hits (1988)

R&B / Dance
Label: Polydor

1. I Will Survive (7:56)
  2. Honey Bee (6:00)
  3. Never Can Say Goodbye (6:19)
  4. Reach Out, I'll Be There (6:14)
  5. Let Me Know (I Have a Right) (8:21)
  6. Casanova Brown (6:22)
  7. (If You Want It) Do It Yourself (5:57)
  8. All I Need Is Your Good Lovin' (2:45)
  9. Walk on By (5:42)
  10. We Can Start All over Again (5:09)
  11. Let's Mend What's Been Broken (5:05)
EVANSHEWSON
I Will Survive en Never Can Say Goodbye blijven haar grootste disco hits. Voor de rest doet deze muziek me erg weinig hoor...

avatar van LucM
"I Will Survive" en "Never Can Say Goodbye" werden inderdaad de grootste hits van deze disco-diva uit de jaren '70, maar de rest mag er gerust ook wezen vooral vanwege de uitstekende zang.

avatar van musician
Ik ben geneigd te zeggen, dat wie dit album heeft van GG, daarmee echt het meest essentiële van haar wel in huis heeft.

Haar beste werk, in originele lengte (dus niet de ingekorte single versies) in prima geluidskwaliteit.
Groot in 1974 en 1975 een comebackje in 1979 met I will survive.

Anders dan collega Donna Summer, die eigenlijk geen inzinkingen had en vrij permanent de hitlijsten wist te bevolken, lukte dat Gloria Gaynor niet.

Ondanks onmiskenbare zangkwaliteiten. Het moet hem toch vooral hebben gezeten in gebrek aan goede songkeuze, zoals dat die eerste paar jaar (blijkbaar) wel was gedaan. En vanaf halverwege de jaren '70 bepaald geen gebrek aan disco. Daar had zij al die tijd bij moeten zijn.

Never can say goodbye één van mijn favorieten in 1975, de niet te stuiten, tomeloze inzet, brengt toch zo'n wat minder bekende eerdere hit tot grote hoogten.