Erlend Viken / Jo Berger Myhre / Thomas Pohlitz Strønen - Djupet (2022)

Noorwegen

5. Driva II (0:48)
  6. Innsirkling (2:51)
  7. Damp (3:34)
  8. Forgreininger (1:29)
  9. Forgreininger II (3:05)
  10. Gråura II (0:41)
  11. Svarthaugen (2:46)
  12. Botn (2:20)
  13. Driva III (1:27)
avatar van Broem
Spooky jazz/folk composities zoals ik van Jo Berger Myhre gewend ben. Erland Viken is bekend van zijn samenwerking met de interessante rockband Soup uit Noorwegen. Stronen is een zeer begenadigd drummer met een fraai oeuvre. Voldoende aanleiding om er eens lekker voor te gaan zitten. Wat ik te horen krijg ligt in het verlengde van de gave albums die Myhre heeft gemaakt. Klinkt allemaal erg losjes en experimenteel. Alsof er op een namiddag wat geïmproviseerd is gespeeld met elkaar en er toevallig een bandje meeliep. Niets zal minder waar zijn schat ik in. Het klinkt heerlijk verrassend en met de nodige geluidseffecten zet het je zintuigen op scherp. Bijna filmisch. Sublieme geluidskwaliteit maakt het plaatje rond. Erg lekker. Eens kijken of deze op vinyl te krijgen is.

avatar van Broem
Broem schreef:
Eens kijken of deze op vinyl te krijgen is.

Niet dus (blijkbaar) Nieuwe luisterbeurt bevestigt eerdere indrukken. Werkelijk een prachtig album met een bijzondere aantrekkingskracht.