menu

Dirty Projectors - Rise Above (2007)

mijn stem
3,35 (23)
23 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Dead Oceans

  1. What I See (3:27)
  2. No More (3:48)
  3. Depression (2:48)
  4. Six Pack (3:05)
  5. Thirsty and Miserable (5:55)
  6. Police Story (4:23)
  7. Gimmie Gimmie Gimmie (4:50)
  8. Spray Paint (The Walls) (3:38)
  9. Room 13 (4:47)
  10. Rise Above (5:03)
  11. Untitled * (3:49)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 41:44 (45:33)
zoeken in:
handsome_devil
Omg Hier ben ik zo benieuwd naar.

handsome_devil
Following the 2006 EP New Attitude, Longstreth went to help his parents move out of the house he grew up in. Among his youthful artifacts was the cassette case from the Black Flag album Damaged. This brought back all sorts of memories – Black Flag was one of Longstreth’s first loves – but the tape itself was missing. So, like the character in the Jorge Luis Borges story “Pierre Menard, Author of the Quixote” who sets out to recreate Don Quixote line by line from memory, Longstreth went to the nearest Guitar Center, purchased the cheapest cassette four-track he could find, and embarked on recasting Damaged from memory, without re-listening to a single note or reading any lyrics.

Natuurlijk een erg leuk idee, maar ik moet er toch wel even aan wennen om nummers van Black Flag op de Dirty Projectors manier te horen. Net voor het eerst gehoord en ik moet zeggen dat Dave Longstreth er iets leuks van gemaakt heeft, maar de achtergrondzangeresjes hadden van mij hun mond wel mogen houden, want het is uiterst irritant hoe zij toffe liedjes totaal weten te vernaggelen. Hopen dat meerdere luisterbeurten ervoor gaan zorgen dat ik dat geblèr van de irritante dames kan gaan waarderen, want dat is eigenlijk het enige wat me echt tegenvalt van de plaat.

avatar van Pinsnider
1,0
Mijn hemel!!
Normaalgesproken ben ik altijd zeer genuanceerd en probeer ik iedere artiest in zijn/haar waarde te laten, maar voor deze plaat moet ik toch echt een uitzondering maken... Wat een bagger!!

Even aansluiten op Handsome Devil: die koortjes zijn al ten hemel schrijend, maar daarnaast is die stem van de zanger ook nog eens braak-opwekkend. Komt bij dat het geheel klinkt alsof een lp scheef op de draaitafel is gelegd. Wat een ellende!

Met een excuus voor de fans van deze band.

handsome_devil
LOL pinsnider. Zoals je ziet kan ik dit plaatje inmiddels zeer waarderen Ik kan erin komen dat je die zanger niet aan kunt horen, maar ik ben een groot fan van em (misschien komt het ook dat toen ik ze live zag, wat tevens mijn kennismaking met deze band was, de zanger er heel erg sullig uitzag en een te grote oude opa trui droeg, tja daar val ik nu eenmaal voor ) Bovendien snap ik meteen dat mensen Dirty Projectors helemaal niks vinden, het klinkt tenslotte helemaal nergens naar xD Maar ik vind het wel erg woeimakend.

avatar van Pinsnider
1,0
Ik ben blij dat ik je enthousiasme niet heb getemperd...

avatar van c'est Barry
3,0
Vind het een fantastiche plaat. Waarschijnlijk ook omdat het muzikaal gezien totaal geen connectie meer heeft met Black Flag. Maar een goed concept is het zeker.

En tja, die stem moet je trekken, net als bij Clap Your Hands of bijvoorbeeld Antony and the Johnsons. Er zijn op dat gebied in ieder geval geen concessies gedaan, en daar valt ook wat voor te zeggen.

avatar van sydbarrett
4,0
I WANNA LIVE I WANNA LIVE, I WISH I WAS DEAD!

geweldige covers, briljant gewoon.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:10 uur

geplaatst: vandaag om 10:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.