menu

Taj Mahal - Savoy (2023)

Alternatieve titel: World's Finest Ball Room

mijn stem
3,20 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Blues / Wereld
Label: Stony Plain

  1. Stompin' at the Savoy (3:43)
  2. I'm Just a Lucky So-And-So (3:23)
  3. Gee Baby Ain't I Good to You (3:51)
  4. Summer Time (2:48)
  5. Mood Indigo (4:09)
  6. Is You Is or Is You Ain't My Baby (4:36)
  7. Do Nothin' Till You Hear from Me (5:05)
  8. Sweet Georgia Brown (3:18)
  9. Baby It's Cold Outside (4:31)

    met Maria Muldaur

  10. Lady Be Good (3:52)
  11. Baby Won't You Please Come Home (3:25)
  12. Caldonia (3:32)
  13. Killer Joe (4:09)
  14. One for My Baby (And One More for the Road) (8:08)
totale tijdsduur: 58:30
zoeken in:
avatar van Lura
Gisteren had ik het in mijn recensie over het nieuwe album van Rickie Lee Jones dat bij beluistering mij een nostalgisch gevoel bekroop. Aan het nieuwe album Savoy van Taj Mahal liggen zeker nostalgische gevoelens ten grondslag. Dat wordt meteen duidelijk bij de opener Stompin’ at the Savoy, een compositie van Benny Goodman en Chick Webb. The Savoy Ballroom was in de jaren dertig en veertig “the place to be” in Harlem, NY. Het was de locatie waren de ouders van Mahal elkaar in 1938 leerden kennen tijdens een optreden van teenager Ella Fitzgerald en The Chick Webb Band. Een paar jaar later werd Mahal geboren en groeide op in een muzikaal gezin met de hippe muziek uit die tijd.

Savoy is een eerbetoon aan de muziek uit tijd. Net als op het nieuwe album van Jones is ook hier een versie te vinden van One for My Baby (And One More for the Road). Het heerlijke Is You Is or Is You Ain't My Baby van Louis Jordan ken ik vooral erg goed in de versie van Joe Jackson op diens behoorlijk onderschatte album Jumpin’ Jive. Goede vriendin Maria Muldauer kent Mahal al meer dan vijftig jaar, met haar nam hij het zwijmelnummer Baby, It’s Cold Outside op. Nummers als Mood Indigo, Summertime en vooral Sweet Georgia Brown doen me verlangen naar het komende jazzfestival in Breda, traditiegetrouw altijd beginnend op Hemelvaartsdag. Ook bij Mahal gaat nog een andere parallel op met Jones, Mahal verloor ik ook uit het oog na diens twee fraaie debuutalbums.

Bron : Music that needs attention - musicthatneedsattention.blogspot.com

avatar van EttaJamesBrown
3,5
Klinkt behoorlijk oprecht zonder teveel franje. De dameskoortjes maken het af.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:14 uur

geplaatst: vandaag om 14:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.