menu

Emily Loizeau - Revisited [Piano Cello Sessions] (2014)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Frankrijk
Pop / Folk
Label: Polydor

  1. Des Pays Lointains (Scènes D'Enfants Opus 15) (1:49)
  2. Dis-Moi Que Toi Tu Ne Pleures Pas (3:29)
  3. London Town (2:47)
  4. Comment Dire (2:22)
  5. Gigi L'Amoroso (6:26)
  6. Sister (3:22)
  7. Bigger Than That (2:17)
  8. L'Autre Bout du Monde (3:21)
  9. In Our Dreams (4:25)
  10. Cet Enfant (3:23)
  11. Pocahontas (4:10)
  12. Pays Sauvage (4:20)
  13. Garden of Love (3:26)
  14. Upon a Forest (3:34)
  15. Vole le Chagrin des Oiseaux (3:31)
  16. Fais Battre Ton Tambour [Live a Vannes] * (3:38)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 52:42 (56:20)
zoeken in:
4,0
Een prachtig intiem album van deze Engels-Franse artieste. Emily heeft een Franse vader en Engelse moeder, haar oma is acrice Peggy Ashcroft, haar zus journalist. Een licht aristocratisch gezin , waar kunst en cultuur altijd nabij was. Op 5 jarige leeftijd speelde ze al piano, ze speelde lang klassiek en ging ook drie jaar de theaters in. Ze begon liedjes te schrijven in Engels en in het Frans en in voorprogramma's van Patricia Kaas, Tryo en andere groepen viel ze op vanwege haar muzikale talent en teksten. Na zelf eerst een ep te hebben uitgegeven verscheen in 2006 haar eerste album op een onafhankelijk album. Dat album deed het goed in Frankrijk en ook later in andere landen in Europa , maar ook in Amerika en Azië.
Dit album is een soort 'best of' van de eerste drie albums, enkel zijn de uitvoeringen zeer intiem met enkel piano en de cello van Olivier Koudouno. Hebben de nummers wel voldoende kwaliteit voor zo'n muzikale aanpak. Het antwoord kan enkel ja zijn, een prachtige integere, gevoelige plaat met naast the best of Emily Loizeau ook nog een aantal covers.
Verder begint de plaat klassiek, muziek van Robert Schuman, nog een verwijzing naar de klassieke muzikale opvoeding van Emily en altijd één van haar lievelingsstukken gebleven.
Verder valt de cover 'Gigi l'Amoroso' op, bekend geworden door de barokke onstuimige uitvoering van Dalida, maar eigenlijk maakt deze intieme uitvoering zeker zo veel indruk.
Verder een cover van Yves Simon (Cet Enfant) en Neil Young (Pocahontas). De rest van nummer redelijk verdeeld in Frans/Engels. Hoewel het niet live is met publiek is het wel redelijk 'live' opgenomen, alles in één keer.
Mooi album, echt een aanrader !

Gast
geplaatst: vandaag om 14:27 uur

geplaatst: vandaag om 14:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.