Marc Broussard - S.O.S. 4: Blues for Your Soul (2023)

Blues / Soul
Label: Keeping the Blues Alive

1. I've Got to Use My Imagination (5:05)
  2. I'd Rather Drink Muddy Water (4:48)
  3. That's What Love Will Make You Do (4:05)

4. Cuttin' In (3:00)

met Roddie Romero

5. Dreamer (4:22)
  6. Empire State Express (3:38)
  7. Love, the Time Is Now (3:51)

met Bobby Junior

8. I Asked for Water (5:00)

met JJ Grey

9. I Like to Live the Love (5:18)

met Eric Krasno

10. Locked Up in Jail (Prison Blues) (5:09)

met Josh Smith

11. Driving Wheel (3:33)

met Joe Bonamassa

12. When Will I Let Her Go (4:06)

avatar van milesdavisjr
Als groot fan van man's stem - Broussard heeft vooraan gestaan bij het uitdelen van zangstemmen - heb ik een aantal platen van Marc in de kast staan.
Als ik echter de tracklist bekijk en alle gasten die er op meedoen, krijg ik de kriebels. Ik ben immers geen liefhebber van platen waarop allemaal gastmuzikanten meedoen. Het wordt vaak een ratjetoe aan stijlen en ideeën zonder enige samenhang.
Ik moet echter toegeven dat S.O.S. 4 een redelijk fraai geheel vormt.
S.O.S. 4 bestaat uit 11 blues/soul covers en een song van eigen hand. De plaat klinkt verzorgd en Broussard zingt als altijd de sterren van de hemel.
Nergens opzienbarend en zoals het vaak gaat met dit soort initiatieven; Broussard blijft dicht bij het origineel, het is allemaal degelijk en keurig binnen de lijntjes.
S.O.S. 4 is een mooi tussendoortje maar ook niet meer dan dat. Het is alweer 7 jaar geleden dat zijn laatste soloworp verscheen, dus kom op met die hap. Terug de studio in en lever weer een dampend rhythm & blues album af zou ik zeggen.

Wanneer een perfectionist als Joe Bonamassa betrokken is bij de productie kan er niet veel fout gaan. I'd Rather Drink Muddy Water is mijn favoriet op deze plaat, alle andere songs zijn ook goed maar deze steekt er bovenuit. Broussard mag wat mij betreft lekker blijven voortborduren op de blues, hij kan namelijk lekker rauw zingen wat te horen is in het nummer I Asked For Water, een hele gelikte Howlin' Wolf cover. Dit album is het aanschaffen waard.