Fantastic Negrito - Grandfather Courage (2023)

Blues
Label: Storefront

1. Drifting Away [Acoustic] (3:37)
  2. Locked Down [Acoustic] (3:34)
  3. Highest Bidder [Acoustic] (4:28)
  4. They Go Low [Acoustic] (4:09)
  5. Nibbadip [Acoustic] (5:13)
  6. Oh Betty [Acoustic] (4:06)
  7. Man with No Name [Acoustic] (3:58)
  8. You Better Have a Gun [Acoustic] (4:47)
  9. Trudoo [Acoustic] (4:48)
  10. In My Head [Acoustic] (4:27)
  11. Virginia Soil [Acoustic] (3:44)
avatar van VDB79
Heb deze artiest met ietwat vreemde naam pas recent ontdekt maar ben inmiddels een fan geworden. Enorm vette en overtuigende bluesrock met soul invloeden, maar zonder dat het belegen klinkt. Dit nieuwe album is een soort best of compilatie in akoestische uitvoering, maar wel met volwaardige band en achtergond zang. Echt goed.

avatar van MarkS73
De eerste drie albums van Fantastic Negrito vind ik geweldig, vooral het eerste album The last days Of Oakland, staat zelfs in mijn top 10. Het laatste album White Jesus black Problems vond ik toch iets minder. Nog steeds een goed album maar het blijft minder hangen dan voorgaande platen. Er zit ook veel minder afwisseling in. De eerste drie albums schieten alle kanten op, soul, blues, funk, rock, het heeft alles, dat is op WJBP veel minder. Het album vertelt het verhaal van zijn voorouders in Virginia in 1750, dit album is een akoestische interpretatie van voorgaand album. Alhoewel ik nog steeds niet helemaal overtuigd ben van de nummers pakken ze hier wel beter uit. De nummers zijn opgenomen met de band die hem vergezeld op zijn huidige tour. Het klinkt allemaal best lekker maar in vergelijking met zijn eerste drie albums vind ik de nummers wat saaier. Vooral als ik bedenk waartoe hij akoestisch toe in staat was tijdens zijn Tiny Desk optreden, wat ook zijn doorbraak betekende, vind ik het allemaal wat minder. Ik had liever een akoestisch album van zijn oudere albums gehad...

avatar van Funky Bookie
White Jesus Black Problems, ontstaan tijdens Corono dankzij een zoektocht naar zijn roots. Dit album bleek hierdoor heel belangrijk te worden en hij besloot ook een akoestische versie te maken. Die is m.i. steengoed geworden. Tijdens de begeleidende tour werd eerst de film bij WJBP getoond, vervolgens vertelde hij meer over de achtergrond en beantwoordde vragen vanuit het publiek. E.e.a. werd afgesloten met een akoestische set.
Deze beleving beïnvloedt ongetwijfeld mijn mening over dit album, maar hoe dan ook is dit voor mij tot nu toe DE artiest van de 21e eeuw.

avatar van Cor
Cor
Tja, herbewerkingen van eerdere nummers. Ik weet het nooit zo. Voegt nooit zo veel toe. Dit is best smaakvol gemaakt, maar ja die toegevoegde waarde, hè.