B-Movie - BBC Radio Sessions 1981-1984 (2001)

Label: Cherry Red

1. Polar Opposites (4:00)
  2. Welcome to the Shrink (5:08)
  3. Escalator (4:23)
  4. All Fall Down (7:13)
  5. The Devil in Me (3:23)
  6. Nowhere Girl (4:12)
  7. Love Me (3:43)
  8. Disturbed (4:19)
  9. The Great Divide (4:09)
  10. Amnesia (3:59)
  11. The Promised Land (5:36)
  12. Mediterranean (4:53)
  13. No Shadow of a Doubt (4:33)
  14. Furnishing the Empty Dream (4:56)
  15. Arctic Summer (6:31)
  16. Blind Allegiance (5:17)
jean maurice
naar mijn mening het beste van B-Movie verzameld op een cd!!vooral de nummers Polar Opposites, No Shadow of a Doubt en Blind Allegiance vind ik erg goed, daarna gingen ze toch meer commerciele liedjes maken om een groter publiek te bereiken wat ik jammer vind, maar ja dat gebeurt zo vaak hé, als je van vroege dance houdt dan moet je dit eens luisteren, het is ook een weergave van de creativiteit die ontstond met de postpunk eind jaren zeventig begin jaren tachtig die een hoos aan nieuwe bandjes opleverde, waarvan de meeste(waaronder B-Movie) in de vergetelheid zijn geraakt eigenlijk een beetje de voorlopers van de synth- pop en de latere dance vind ik, een album dat het uitproberen waard is,

jean maurice
ben ik nog steeds de enige die dit kent hier,

Lost Highway
Ook ik ben de fiere bezitter van dit exemplaar, het is wel al enige tijd geleden dat ik hem beluisterd heb.
Wat ik mij herinner : dit is behoorlijk tot zeer goed, het leunt dicht aan bij New Order, en het zijn vooral de nummers op het tweede deel die tot de betere behoren. Bij mijn weten is Arctic Summer mijn prijsbeest hier.
De versie van Nowhere girl hier is wat flauwtjes, daar hebben ze een erg fijne remix van gemaakt.

avatar van reptile71
Op dit album zet B-Movie zeker een heel aardig geluid neer. Hier en daar vind ik het nog het beste vergelijkbaar met Joy Division door de strakke statische drums en de manier van zingen, nou ja..., op een aantal nummers in elk geval. Alle ingrediënten voor een lekker new wave album zijn hier in principe aanwezig, met naast voornoemde ook een goed evenwicht tussen synth en gitaar en een lekker basgeluid. De composities van de nummers vind ik over het algemeen niet echt bijzonder, waardoor het naar mijn mening voornamelijk de produktie is die dit album goed doet klinken. Wie die producer daar ook was bij de BBC, het was iemand die goed werk wist af te leveren in elk geval. Het heeft een album opgeleverd dat zeker de moeite waard is om in je new wave collectie op te nemen. Wel begint het me ergens voorbij de helft een ietsje te vervelen; misschien teveel om in een keer achter elkaar te draaien, maar ik denk dat ik de eerste helft ook wat sterker vind.

Lost Highway
Ik vind net de laatste 6 nummers de sterkste.
Alle 16 na elkaar kan wel wat gaan vervelen, maar dit is ook geen regulier album dus je kan best wat skippen.

avatar van Tekh
Van deze band ken ik alleen Nowhere girl wat ik tevens wel een waanzinnig nummer vind,ik ga hier maar eens een cd van zoeken.

avatar van WeZet
Deze bemachtigd nadat ik Remembrance Day op een 80's compilatie-cd erg fijn vond! Ben benieuwd. Het mag dan wel officieel New Wave zijn, maar The Korgis waren met hun New Wave Quirck ook erg dancebaar.

Jean-Maurice
DjFrankie Tip!