slowthai - Ugly (2023)

10. Wotz Funny (2:39)
  11. Tourniquet (3:47)
  12. 25% Club (3:34)
avatar van overmars89
Wow! Slowthai is geevolueerd in een Post-Punk Emo Thai!

Flinke stijlverandering, maar wel iets wat bij hem past!
Dit gaat live echt smullen worden!

Deze gaat op repeat!

avatar van Matt Rustle
Inderdaad flinke stijlbreuk. Het zal nog enkele luisterbeurten duren om te weten of dit (voor mij) een goede evolutie is...

avatar van Urbanoetang
Tot nu toe is dit veruit zijn beste werk, met opvallend veel variatie. Hoewel sommige huidige fans misschien worden afgeschrikt, zal het ongetwijfeld ook veel nieuwe fans aantrekken. Persoonlijk denk ik dat Yum een van de beste nummers van het jaar zal zijn.

avatar van mattman
Belachelijk goede plaat van deze gekke hofnar van de punkhiphop.

avatar van Slowgaze
Ben hier toch minder enthousiast over, misschien ook omdat ik iets te hoge verwachtingen had bij de combinatie van hiphop en post-punk; er zitten echt best toffe nummers bij, maar Slowthai verzandt minstens zo vaak in niet bijster intelligente lad-rock en landfill-indie (en daar had ik destijds al weinig mee) met raps.

avatar van Ruimedenker
Slowthai maakt een leuke en interessante uitstap met dit post-punk/hip hop album. Ik denk dat dit album live erg sterk zullen zijn. Dus de beste man zal komende zomer veel te zien zijn op festivals.

Wat een sterke lyrics komt er hier ook in voor. Zelfreflectie, onzekerheid, teleurstelling en worsteling met drugs en alcohol om alle emoties weg te drukken. Fijn dat dit in de toch wel stoere hip hop scene ook kenbaar gemaakt kan worden onder harde riffs en luide drumpartijen.

Vind de eerste helft van het album erg sterk, daarna zwakt het helaas was af.

Maar al met al een sterk album en ben ik benieuwd wat hij nog meer zal brengen in de toekomst.

*Fuck it Puppet, wat een hard nummer is dit zeg, Wel mijn favoriet op dit album. Doet mij denken aan de Marshall Mathers tijdperk.

avatar van Slowgaze
Ruimedenker schreef:

Tijd voor je om kennis te maken met Atmosphere, bruv.

avatar van Lighthouse
Een plaat om je vingers bij af te likken en we vuisten in de lucht te duwen.

Ik vind de variatie de grootste troef hier.