Leiþa - Reue (2023)

5. Abgang (6:10)
  6. Schlaf (4:21)
  7. Rauch (6:58)
avatar van Kondoro0614
Deze tweede plaat van 'Leipa' (zoals je het mag uitspreken) is wel een binnenkomer. Ik had nog nooit gehoord van de band maar, werd mij geïntroduceerd als de artiest die ook achter 'Kanonenfieber' zit. Deze Duitse band uit het 'Bavaria' gebied weten wel wat je moet doen om depressieve atmosferische black metal te maken. De plaat knalt namelijk echt uit zijn voegen in het begin alleen kunnen ze deze snelheid en impulsiviteit niet altijd even krachtig vasthouden, wat resulteert dat de plaat toch (ondanks zijn 40min) te traag aanvoelt.

Zoals ik zei neemt dit niet weg dat de plaat wel een fantastisch atmosferische black metal sound beheerst. '01.09.2015' is duidelijk gebaseerd op een gebeurtenis. al moet ik nog wel even achterhalen wat er destijds is gebeurt, dat weet ik namelijk niet meer maar, deze track zit waanzinnig fijn in elkaar, en straalt pure klasse uit. Ook 'Fremdkörper' vind ik erg strak maar, die backing vocals vind ik erg irritant, die hadden ze beter er uit kunnen laten.

Voor de rest dus echt wel een prima plaat, technisch zit het strak in elkaar, en is daardoor echt erg lekker. Het had nog wel wat sterker gekund maar ik ga hem zeker nog wel wat vaker opzetten.

avatar van namsaap
Vakkundig uitgevoerde black metal die gelijk laat horen waarom het lastig is om in dit genre nog iets onderscheidends te doen. De nummers gaan vooralsnog het ene oor in en….. je weet wel. Zoals Leiþa zijn er veel eenmansblackmetalbandjes.