X-102 - Discovers the Rings of Saturn (1992)

Dance / Electronic

10. Enceladus (3:18)
  11. Mimas (4:48)
  12. Iapetus (2:09)
  13. A-Ring (0:51)
  14. Groundzero (The Planet) (7:33)
thejazzscène
De werken die van de handen van Jeff Mills, Robert Hood en de Underground Resistance komen hebben echt een eigen handelsmerk vind ik. Ze weten er telkens een typisch Detroits elementje in te stoppen waarbij je de artiest al kan raden.

Dit is een vrij uniek plaatje. Sommige nummers zijn erg dark; met een synthesizer- soundscapes en soms vrij hard, rauw en meedogenloos. Voorspelbaar is het wel maar ik hou er echt van. Vrij avontuurlijk vind ik het ook.

avatar van RogerV
Dit vind ik toch wel het sterkste album van Underground Resistance. Mooie conceptplaat die gebaseerd is op de planeet saturnus. Een planeet die zo ver weg ligt dat het iets eenzaams en akeligs heeft. Leuk ook hoe de manen aangehaald worden.

De muziek past helemaal in die sfeer. Futuristisch met een sfeertje van die grote enge planeet in die enorme ruimte. Nog steeds veel energie in de tracks.