Stray - Stray (1970)

Label: Transatlantic

1. All in Your Mind (9:21)
  2. Taking All the Good Things (5:30)
  3. Around the World in Eighty Days (3:37)
  4. Time Machine (4:41)
  5. Only What You Can Make It (4:00)
  6. Yesterday's Promises (4:19)
  7. Move On (5:46)
  8. In Reverse / Some Say (9:01)
  9. Change Your Mind * (5:11)
  10. The Man Who Paints the Pictures * (2:33)
  11. In the Night * (2:59)
  12. Outcast * (4:01)
  13. All in Your Mind [Single Version] * (4:00)
avatar van MichelDumoulin
Kan iemand hier iets zinnigs over vertellen? Ik heb het vermoeden dat dit geweldig is.

Dit is idd. een geweldige plaat. Gek genoeg pas dit jaar ontdekt, een in Nederland relatief onbekende band. Echte begin seventies rock, doet mij bij vlagen denken aan Hawkwind, soms Hendrix, zowel korte catchy nummers als langere uitgesponnen jams. Denk ook Spooky Tooth en Atomic Rooster. Erg jonge gastjes toen ze deze plaat maakten, 16 en 17 jaar. Knap gedaan ! Aanrader !

avatar van kaztor
Ik las toevallig vandaag hier over in de laatste Revolver. Ben erg benieuwd geworden door de enthousiaste review dat het kreeg. Het schijnt nogal invloedrijk te zijn.

avatar van captain scarlet
Dit is vroege seventies rock op zijn best.
Heerlijk om te horen hoe ongegeneerd en onbevangen deze destijds nog zeer jonge muzikanten los gaan in hun jeugdige onbezonnenheid en alles uit de kast trekken.
Geweldige psych- pop/rock plaat die anno 2022 nog niets van zijn frisheid verloren heeft.
Doet denken aan aan bands als bijv Hawkwind, Budgie de vroege UFO, of Wolfmother, om maar een recentere groep te noemen, maar heeft tegelijkertijd toch 'n heel eigen geluid.

Met name het openingsnummer All in your Mind en Time Machine zijn regelrechte psych-rock klassiekers, maar het album is eigenlijk over de hele linie sterk met afwisselend meer hardrock-georienteerde nummers met lekkere fuzzy gitaarloopjes en wat meer dromerige tracks als Around the world en Only what you can make it.
Smullen dit voor de liefhebber.

Deze plaat had ik op een band. Geen idee wie of welke groep dit was. Veel gedraaid. Lekkere muziek.