Iced Earth - A Narrative Soundscape (2022)

Label: Ravencraft

1. Dystopia (A Narrative Soundscape) (6:05)
  2. Declaration Day (A Narrative Soundscape) (3:03)
  3. Wolf (A Narrative Soundscape) (2:23)
  4. Dante's Inferno (A Narrative Soundscape) (9:55)
  5. Melancholy (A Narrative Soundscape) (2:43)
  6. Dracula (A Narrative Soundscape) (4:11)
  7. Raven Wing (A Narrative Soundscape) (4:21)
  8. Angels Holocaust (A Narrative Soundscape) (2:09)
  9. The Clouding (A Narrative Soundscape) (6:13)
  10. Something Wicked (A Narrative Soundscape) (11:45)
  11. Watching Over Me (A Narrative Soundscape) (2:25)
  12. Seven Headed Whore (A Narrative Soundscape) (1:49)
  13. Damien (A Narrative Soundscape) (6:56)
  14. Question of Heaven (A Narrative Soundscape) (5:59)
  15. Come What May (A Narrative Soundscape) (3:44)
Mssr Renard
Wat is een narrative soundscape?

Jon Schaffer heeft geen label, geen vrienden, niemand meer. Alleen een gevangenisstraf voor de rest van zijn leven. Goed idee om Trump te steunen. Die human blob loopt gewoon nog rond, en zijn aanhangers zitten allemaal voor de rest van hun leven in het cachot.

Het enige wat Schaffer nog kan doen, is oude muziek opnieuw uitbrengen. Speelt er iemand met hem samen? Ik las dat producer Jim Morris nog wel met hem samenwerkt.

Ik heb deze (nog) niet gehoord. Maar volgens mij is het een ingesproken cd. En dan mag het niet op de site, denk ik. Mausie. wat vind jij? Bron: Iced Earth - A Narrative Soundscape - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives - metal-archives.com

Mssr Renard schreef:
Alleen een gevangenisstraf voor de rest van zijn leven.

Geloof ik niet.

avatar van Von Helsing
Mssr Renard schreef:
Wat is een narrative soundscape?

Tussen de 3,5 en 4,5 jaar is hij met zijn advocaten en de aanklager overeengekomen. Als het goed is dient zijn zaak in januari 2024.

Wat mij betreft mag hij in 2028 Iced Earth langzaam weer opbouwen. Hij is trouwens de zwager van Matt Barlow. Matt zou zijn zus toch nog wel opzoeken en dan ook Jon nog zien?

Mssr Renard
Ik dacht boven de 20 jaar. Heb ik het niet goed begrepen dus.

avatar van Von Helsing
Mssr Renard schreef:
Ik dacht boven de 20 jaar. Heb ik het niet goed begrepen dus.

Misschien voor de plea deal. Hij zit ook in getuigenbeschermingsprogramma, wellicht dat hij zijn gezicht überhaupt niet meer kan later zien daarna, geen idee.

avatar van Kronos
Het is allemaal erg tragisch en ook allemaal zo ontzettend dom. Nochtans luister ik alles tot en met Days of Purgatory graag.

Ik zie niet wat het ene met het andere te maken heeft, maar het houdt je wel bezig blijkbaar.

avatar van Kronos
Ik denk niet dat Musicmeter de plek is voor politiek.

Goed zo.

avatar van SirPsychoSexy
Verkozen tot het slechtste album van 2022 door Anthony Fantano in een vrij hilarische recensie. Schaffer is het pad goed kwijt, zo blijkt. Een jammerlijk en roemloos einde voor een band die in de jaren '90 één van de weinige fakkeldragers was van het klassieke metalgenre, en daarin een aantal klassiekers afgeleverd heeft.

avatar van Edwynn
Tja, Jim Morrison kwam ermee weg. Jon Schaffer niet. Op zich vond ik een aantal passages wel grappig om eens te horen. Het zijn 'gesproken woord' voordrachten van de van Iced Earth bekende nummers met op de achtergrond wat geluidseffecten en het songthema in een soort orkestrale vorm. Eerlijk is eerlijk, Schaffer heeft er wel een stem voor, maar dit kan geen album lang boeien. Zoiets is tof als intermezzo ofzo.