Spektral Quartet, Julia Holter & Alex Temple - Behind the Wallpaper (2023)

Folk / Pop
Label: New Amsterdam

1. Midnight Bus (2:32)
  2. Unnatural (1:45)
  3. Tiny Holes (2:26)
  4. This American Life (2:51)
  5. Science Park (3:25)
  6. Fishmouth (3:15)
  7. Purple Stain (3:39)
  8. Night After Night (2:23)
  9. Meanwhile (2:12)
  10. Joline (6:34)
  11. Spires (3:09)
avatar van chevy93
Zat net te kijken of Julia Holter nieuw werk heeft, en zowaar! Gisteren uitgekomen zelfs. Spektral Quartet en Alex Temple zeggen me niets overigens.

Dit album is dus geschreven door Alex Temple (voor mij onbekend), geïnspireerd door de geslachtsverandering die ze heeft ondergaan. Spektral Quartet (voor mij ook onbekend) verzorgt de instrumentatie en Julia de zang. Alles in dit album ademt voor mij mysterie. Veel spanning ook, en weinig ontlading. Dat is overigens geen kritiek, ik bedoel alleen te zeggen dat het allemaal geen easy listening is. Maar goed, het ligt allemaal ook wel vrij buiten mijn straatje.

Ik heb zelf het idee dat er een hoop prachtigs te ontdekken is hier, alleen vraag ik me af hoe hard ik naar zal zoeken. Het vraagt een beetje veel aandacht voor tijdens het werk, en na werktijd zal het voor mij een beetje te veel voelen als werk. Misschien ideaal voor tijdens een langere treinrit of iets dergelijks.

avatar van Ayreonfreak
Het heeft wel wat weg van Nucleus Torn, hoewel dit iets luchtiger blijft. Interressant, maar toch ook wel een beetje saai.