Eternal Dust - Spiritual Healers, Defence Lawyers (2023)

1 stem

Australiƫ
Label: Lulus Sonic

1. Garbage (2:46)
  2. Candy (3:28)
  3. Spritual Healers, Defence Lawyers (3:21)
  4. Teddy Bear Venom (4:09)
  5. Absinthe (4:37)
  6. Green Fairy (1:35)
  7. Seventeen (4:16)
  8. Cowboy Song (5:29)
avatar van jorro
Op Bandcamp staat het echt zo vermeld: Een Dreampop/Art Rock/Goth/Postpunk band. Dromerig is het zeker en Art Rock slaat wat mij betreft op de als Anne Clark aandoende zang die hoorbaar is. Half zingend, half pratend.
Dit genre is vaak ook bij het Goth publiek geliefd. Denk daarbij aan Cocteau Twins. Alleen dat Postpunk zoek ik nog.
New Wave misschien?, Ja dat wel. En dan mis ik ook nog shoegaze, want ook dat zit er in.

Hoe ik zo’n album vind? Soms moet je gewoon gaan luisteren. Zo doe ik het ook. Elke week luister ik fragmenten van een groot aantal releases. Na een minuut of drie weet ik vaak wel wat voor vlees ik in de kuip heb. Bij twijfel nog een nummer proberen. Kijken of er al iets over de band of het album op internet te vinden is. Het aanbod is te groot om het anders te doen.

Dit album was direct een schot in de roos. Een soort revival van de jaren 80. Op bandcamp staat ook de verwijzing naar de voorouders uit de jaren 80 genoemd.

In elk nummer hoor je Anne Clark, maar vooral in Absinthe is de gelijkenis opvallend. De wedergeboorte van Anne Clark. Ik kan alleen niet goed verstaan wat ze van het drankje vindt. In Nederland is het lang verboden geweest.

Een album met 8 prachtige songs. Het enige wat jammer is van dit album…het duurt zo kort. Nog geen half uur.

avatar van ZAP!
Maar waarom defence lawyers als de correcte spelling defense lawyers is? Adding to the mystery?

En plaats altijd even de bc link if possible: ZAPCAMP!, svp.

Ben wel benieuwd hoor...

-edit- heb de eerste 2 tracks gehoord. Leuk, maar niet meer dan dat en geen zin gekregen in de rest.