Droids - Star Peace (1978)

Frankrijk
Electronic
Label: Barclay

1. (Do You Have) the Force Part 1 (4:15)
  2. (Do You Have) the Force Part 2 (3:16)
  3. Interspace (0:52)
  4. Tchoung Fou (2:19)
  5. Be Happy (6:09)
  6. Shanti Dance Part 1 (3:11)
  7. Shanti Dance Part 2 (3:14)
  8. Renaissance de L'amour (8:30)
thejazzscène
Ik heb dit album zelf niet maar ik heb wel het de eerste twee nummers op 12''. De twee eerste nummers verschenen samen met een Undisputed Truth van UFO'S op het supersound label n° 5. Je hoort ook duidelijk dat de geluidskwaliteit van de nummers erg goed zijn ondanks het jaar jaar waarin ze gemaakt zijn. Ze zijn dus herwerkt. Niet geremixed maar herwerkt.
Shanti dance heb ik ook al gehoord maar is minder.
Om het over de eerste twee nummers te hebben: twee nummers die verwanten vertonen met chicago, cosmic en italodisco. Een melodie van een synthesizer loopt het hele lied door en loopt tot een primitieve climax binnen het genre. Toch maakt het dat juist zo suptiel en schitterend om naar te luisteren. Het spacy gehalte zit em er vooral in de kleine geluidjes van droids (Star Wars). Zie ook zeker naar dit filmpje van nummer 1:
Italo disco van een hoog gehalte die elke freak van het genre zou moeten hebben. Een killer.