Liquid Gold - Liquid Gold (1979)

1 stem

Funk / Dance
Label: Creole

1. Could Be Tonight (6:20)
  2. Substitute (6:36)
  3. Mr. Groovy (5:50)
  4. Dance Yourself Dizzy (8:17)
  5. My Baby's Baby (6:06)
  6. Anyway You Do It (3:00)
avatar van gaucho
Het verbaasde me dat deze er nog niet op stond; ik heb 'm dus zelf maar toegevoegd. Liquid Gold is weliswaar een volkomen vergeten disco-act, maar eind jaren zeventig waren ze toch goed voor enkele kleine hitjes en één grote: Dance yourself dizzy. Bovendien een Britse act die redelijk succesvol was in de Amerikaanse dance-charts en dat is ook een betrekkelijke zeldzaamheid.

Er bestaat van dit album sowieso een Amerikaanse variant met een anderer tracklist en heel andere mixen. Zo is Anyway you do it (ook in Nederland het eerste kleine hitje) op die versie opgerekt tot een minuut of zeven en staat Dance yourself dizzy er gek genoeg helemaal niet op. My baby's baby werd in een nieuwe mix een behoorlijke clubhit in de VS.

Het is natuurlijk van die typische jaren-zeventig disco met veel violen en zo'n funky slaggitaartje. Volstrekt achterhaald, maar ik heb er in algemene zin altijd wel een zwak voor gehad. Waarschijnlijk omdat mijn muzikale smaak zich juist in dat disco-tijdperk (zeg van '75 tot '82) ontwikkelde en het bovendien mijn uitgaansjaren waren.

Hoe vergeten Liquid Gold eigenlijk wel is, moge blijken uit het feit dat er van dit album - en sowieso van de band - bij mijn weten nooit iets op CD verschenen is. Al waren er wel verschillende Russische bootlegs. Maar het Engelse Cherry Red-label brengt binnenkort een heuse 3CD-release uit met alle denkbare mix-varianten en zelfs alle instrumentale versies, plus de paar losse singles die ze hierna maakten. In de schemertijd van het CD-tijdperk dus alsnog een koninklijke behandeling voor dit vergeten groepje rond zangeres Ellie Hope. Misschien iets te veel eer, maar als de prijs een beetje gaat zakken (het ding moet nu nog 23 Britse ponden kosten), sluit ik niet uit dat ik die verzamelaar nog aanschaf.