The Teskey Brothers - The Winding Way (2023)

Australiƫ
Blues / Soul
Label: Glassnote

1. I'm Leaving (4:21)
  2. Oceans of Emotions (3:53)
  3. Take My Heart (4:18)
  4. London Bridge (5:27)
  5. Carry Me Home (4:00)
  6. This Will Be Our Year (2:37)
  7. Blind Without You (4:43)
  8. Rich Man (5:06)
  9. Remember the Time (4:12)
  10. What Will Be (7:42)
MartijnW
Vorige albums waren erg sterk en genoten van een optreden in Utrecht. Ben benieuwd naar deze nieuwe leg.

avatar van Zwaagje
De vrij gegeven nummers beloven veel goeds.

MartijnW
Tot op heden vind ik het een erg fijn album. Sinds vrijdag veel gedraaid.

avatar van Zwaagje
MartijnW schreef:
Tot op heden vind ik het een erg fijn album. Sinds vrijdag veel gedraaid.

Herkenbaar. Mooi album en klinkt vertrouwd. Dat is voor mij dan ook een min punt. Ik word nergens echt verrast en het gevoel van "meer van het zelfde". Vanwege de kwaliteit een dikke voldoende, maar fysiek aanschaffen gaat hem niet worden.

avatar van AOVV
Fijne liedjes, pittige (zij het archetypische) zang: The Teskey Brothers verzorgen hier een aangenaam warm bad dat ons eerder in de Amerikaanse dan Australische muziektraditie onderdompelt. Nergens echt meeslepend wat mij betreft, dat dan weer wel. Maar met veel vakmanschap en passie gebracht, deze mix van blues, soul, country, en nog wat.

3,5 sterren

Zwaagje schreef:

Dat is dan ook weer herkenbaar. Het is inderdaad allemaal fijn, maar nergens spannend.

MartijnW schreef:

Het album draait toch steeds vaker rondjes, ik vind het erg sterk in elkaar zitten. Vooral een liedje als London Bridge kan ik erg vaak horen. Take My Heart doet me overigens sterk denken aan Tennessee Whiskey

avatar van Dim
Dim
Fijne plaat, maar wel erg braaf en weinig origineel. Ze mogen wat mij betreft wel wat vaker uit de band springen; nu gebeurt dat alleen bij het laatste nummer.

avatar van Reijersen
De muziek van de Teskey Brothers is altijd een beetje langs mij heen gegaan. Ik was me wel bewust van hun releases en ik heb beide voorgaande platen ook echt wel beluisterd, maar mijn volledige aandacht had het nooit. Ik zag eerder dit jaar een stuk van een live-optreden tijdens het NSJ op TV en toen was mijn aandacht toch wel meer getriggerd. Vooral omdat het vocaal zou heerlijk is. Die stem zingt direct je ziel binnen. Dat is op dit The Winding Way eigenlijk niets anders. De sound op dit album is wel weer lekker herkenbaar. Dus verwacht geen opvallende wegen die de broers inslaan, maar vooral het uitdiepen van de toch al best populaire formule. Het album staat bomvol mooie songs met een warme sound. Een beetje een mix tussen soul, blues en country. Een muzikale omlijsting die de vocalen nog eens extra ondersteunen. Af en toe een goed geplaatste blazer erbij en de Australische Teskey Brothers verwennen ons wederom met een bijzonder prettig en kwalitatief consistent album. Misschien wel hun beste toch nog toe.

MartijnW
Op plaat zijn ze goed, maar live overtreft het toch. Had ze in een kleine zaal in Tivoli gezien, fijn intiem. Dus toen ze in de Ziggo stonden vroeg ik me af wat ze daar van zouden maken. Maar ik vond het geweldig, wat een gave show gaven ze gister in de Ziggo. Geweldige live band.