Keaton Henson - House Party (2023)

Folk
Label: [PIAS]

1. I'm Not There (4:03)
  2. Rain in My Favourite House (3:37)
  3. Envy (3:29)
  4. An Envy Outro (0:48)
  5. The Meeting Place (4:22)
  6. Two Bad Teeth (4:32)
  7. Stay (4:03)
  8. Late to You (5:17)
  9. Parking Lot (3:34)
  10. Holiday (3:42)
  11. The Mine (4:18)
  12. Hooray (3:18)
  13. Hide Those Feelings (4:04)
avatar van AOVV
Aardig plaatje van een artiest die ik een tiental jaar geleden volgde maar daarna, zoals dat met wel meer muzikanten gaat in die stortvloed aan oude en nieuwe ontdekkingen, wat uit het oog ben verloren. Ik zag echter dat ie dit jaar weer nieuw werk op de mensheid heeft losgelaten en werd, gemotiveerd door de positieve associaties die ik vooral aan Birthdays heb overgehouden, aangetrokken tot de plaat.

Het valt me, om eerlijk te wezen, een beetje tegen. Wat ik op zijn eerdere werk zo knap vond, was de balans tussen hard en zacht - occasionele uitspattingen contrasteerden zeer fijn met fluisterfolk. Hier is het echter verworden tot een soort indie folk in de vorm en smaak van eenheidsworst. Henson heeft zijn stemgeluid behouden, maar zijn songs zijn inwisselbaar geworden. Hier en daar flakkert het vuurtje flink op, maar ik hoor vooral (platte) pathos, waarbij die weeë strijkers ook al niet helpen.

2,5 sterren

avatar van Dim
Dim
Niet zo'n breekbare parel als Monument, maar wel weer een fijn ochtendplaatje.