Ienne - love makes u ugly (2023)

Electronic
Label: HyperPop

1. next2u (4:15)

met Marsy

2. runaway with u (3:00)

met Maddie Lives

3. again&again (3:24)
  4. all that u need (4:05)

met Vxis

5. let u go (3:39)

met Janghoon

6. you know that i would (5:18)

met Svuvn

7. acedream (2:47)
  8. fluorescent (3:34)

met MASSAI

9. crush (2:30)

met Ghozt

10. joshua (4:57)

met Anvil

11. are we breaking up? (3:11)
  12. fall (5:15)

met Awwful en Ghozt

16. perfect blue (4:10)
  17. wish (3:53)

met Holliday Howe

18. don't want 2b in love (5:33)

met Gene GMGY en Maddie Lives

avatar van jorro
Geen idee of lenne (met een kleine letter l) al eerder een album heeft gemaakt, maar ik vermoed van niet. Ik kan op internet niets over lenne vinden, behalve op bandcamp de vermelding van dit album. Op Spotify zie ik een boel singles en twee EP’s. Mijn conclusie: dit is een prachtig debuutalbum.

Want prachtig is het. Achttien nummers lang weet lenne mij bij de les te houden. En als het album is afgelopen luister ik er nog een keer naar, en nog een keer. Je krijgt er geen genoeg van. En eigenlijk is dit mijn ding helemaal niet. Dacht ik…

Ik vraag me af of alleen luisteren wel voldoende is. Dit album moet je veeleer ondergaan. Doe dat wel via een goede koptelefoon. Dan ontgaan je geen details.

De liedjes hebben stuk voor stuk een fraaie melodie en de vervormde zang is daar vloeiend in verwerkt. Sommige nummers zouden op een Dance festival niet misstaan (let u go en het daarop volgende you know that i would). Een of twee nummers later is het chillen geblazen (acedream en meer nog fluorescent).

fall is voor mij het prijsnummer van het album, hoewel het moeilijk is om een favoriet te vinden tussen zoveel moois.