Beach House - Become (2023)

Label: Sub Pop

1. American Daughter (4:15)
  2. Devil's Pool (4:00)
  3. Holiday House (5:06)
  4. Black Magic (5:09)
  5. Become (5:59)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
RSD release

avatar van Grizzly Bear
Ze hadden nog wat over van Once Twice Melody... Die al best lang was. En erg goed, dus toch wel benieuwd!

Bij left overs kan je je afvragen of het ook echt nog de moeite is.

Zelf verklaart de band dat deze nummers niet echt pasten op Once Twice Melody.

Daar heb ik minder kijk op dan zijzelf (ik vind de muziek van Beach House altijd een zelfde flow hebben dus volgens mij had dit er prima op gekund), maar het betekent in dit geval wel dat het echt prima nummers zijn waar net zo van te genieten valt als van Once Twice Melody.

avatar van Venceremos
Daar hoef je niet zo zeker van te zijn bij North End.

avatar van Kaaasgaaf
Once Twice Melody blijft nog steeds een van mijn favoriete albums van vorig jaar, hoewel de muziek van Beach House in dubbel-album-format wel wat minder goed blijkt te werken dan bijvoorbeeld voor Big Thief, die in dezelfde week met een dubbelaar op de proppen kwam (wat een weekje was dat). Hoe hemels de klanken van het duo uit Baltimore ook zijn, daarvoor mist dan toch de variatie. Daarom ben ik hem maar blijven draaien in de vorm waarin ze het aanvankelijk presenteerden: die van 4 EP's (één per plaatkant). Een nieuwe EP voelt daarom wel als een logische voortzetting. Wat mij betreft is elk van deze vijf tracks sterk genoeg om op een regulier Beach House-album te staan (de kwaliteit lag blijkbaar echt extreem hoog bij deze opnamesessies), maar nu kunnen deze zogenaamde kliekjes de aandacht krijgen die ze dubbel en dwars verdienen.

Venceremos schreef:
Daar hoef je niet zo zeker van te zijn bij North End.

Nee, oplichtertjes zijn dat.

avatar van Kaaasgaaf
Ik begrijp nooit zo goed het idee achter RSD-releases die even heel exclusief lijken en daarna alsnog gewoon normaal verkrijgbaar zijn, voelt toch wat flauw. Maar mij hoor je niet klagen, want mooie toevoeging om deze in mijn collectie te hebben.