Porcupine Tree - IA / DW / XT (2023)

Label: Transmission

1. Drown with Me (5:21)
  2. Chloroform (7:14)
  3. Revenant (3:05)
  4. Mother and Child Divided (4:59)
avatar van froglette
Geen nieuwe muziek, maar een Record Store Day 2023 Limited Edition, 45 RPM 12" vinyl EP. 4 nummers van de deluxe versies van In Absentia en Deadwing, nog nooit eerder op vinyl uitgebracht, zijn samengevoegd in deze EP.

De kwaliteit van de muziek is goed, dankzij de keuze voor 45 RPM. Echter laat de verpakking van deze EP wat te wensen over. De buitenhoes heeft het formaat en bouwkwaliteit van een binnenhoes, dus een kleinere en dunnere 'buitenhoes' dan je mag verwachten. Hierdoor is het bijna onmogelijk om het vinyl in een aparte binnenhoes in de originele verpakking te bewaren.

Originele prijs was €27,50, maar de EP gaat in de doorverkoop voor €60,- of meer, waarschijnlijk omdat er slechts 800 zijn uitgebracht. Naar mijn mening te hoge prijzen voor een EP bestaande uit 4 oude nummers in een verpakking van teleurstellende kwaliteit.

avatar van Cannabooze
Revenant op 33 toeren (in plaats van 45) heeft iets magisch.