menu

Rosemary Clooney and Duke Ellington - Blue Rose (1956)

mijn stem
3,38 (4)
4 stemmen

Verenigde Staten
Jazz / Pop
Label: Columbia

  1. Hey Baby (3:53)
  2. Sophisticated Lady (2:57)
  3. Me and You (2:28)
  4. Passion Flower (4:33)
  5. I Let a Song Go Out of My Heart (2:37)
  6. It Don't Mean a Thing (If It Ain't Got That Swing) (2:48)
  7. Grievin' (4:10)
  8. Blue Rose (2:21)
  9. I'm Checkin' Out -- Go'om Bye (3:09)
  10. I Got It Bad (And That Ain't Good) (3:07)
  11. Mood Indigo (6:28)
  12. If You Were in My Place (What Would You Do?) (3:01)
  13. Just A-sittin' and A-rockin' (2:40)
totale tijdsduur: 44:12
zoeken in:
avatar van heartofsoul
4,5
Hoe verbaasd was ik toen ik (ergens in de jaren '90), op jacht naar goede jazzvocalisten, dit album vond! Ik kende Rosemary Clooney tot op dat moment eigenlijk alleen van de hits-uit-de-oude-doos Botch-A-Me, This Ole House en Mambo Italiano (je hoort ze met een beetje geluk wel eens bij Radio 5 Nostalgia), maar dat Duke Ellington blijkbaar in was voor muzikale samenwerking met Clooney, was nogal een verrassing voor mij. Het album (toen nog op vinyl) was vrij duur, maar ik was al een beetje een liefhebber van Duke Ellington aan het worden, dus de knoop werd snel doorgehakt. Daar heb ik geen spijt van gehad. De stem van Clooney is hier nog heel licht (later zou ze wat zwaarder worden), en zowel in de ballads als in de swingende nummers (bijvoorbeeld het schitterende It Don't Mean A Thing) bewijst ze tot de vooraanstaande vocalisten van die tijd te behoren. Net zo goed als het album dat Ella Fitzgerald met Ellington maakte, vind ik.

avatar van Arjan Hut
3,5
Veel Twin Peaks-connecties hier. Rosemary Clooney was de moeder van acteur Miguel Ferrer, die FBI agent Albert Rosenfield speelt in de serie. Die werkt samen met FBI-directeur Gordon Cole (David Lynch) aan bovennatuurlijke zaken waarnaar wordt verwezen met de naam "Blue Rose". In het liedje Blue Rose, zingt Clooney 'Bob-bob-bobby', wat herinneringen oproept aan Killer Bob, een verpersoonlijking van het kwaad in de serie.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:23 uur

geplaatst: vandaag om 02:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.