Black Country, New Road - Live at Bush Hall (2023)

Rock / Pop
Label: Ninja Tune

1. Up Song (3:47)
  2. The Boy (6:11)
  3. I Won't Always Love You (4:18)
  4. Across the Pond Friend (4:07)
  5. Laughing Song (5:28)
  6. The Wrong Trousers (4:24)
  7. Turbines / Pigs (9:44)
  8. Dancers (4:44)
  9. Up Song [Reprise] (4:12)
avatar van aerobag
Black Country, New Road - 'Live at Bush Hall'

Voor wie nog twijfelde of de band uit elkaar zou vallen na vertrek van frontman Isaac Wood: we zijn gelukkig nog lang niet van ze af.

Naar mijn mening weer ijzersterke verzameling songs (Vooral Turbines / Pigs is bloedje mooi), en net zo sterk live gespeeld. Bandleden hebben in interviews gehint dat deze songs speciaal voor de live shows geschreven zijn, dus wellicht zullen ze niet op toekomstige studio-albums verschijnen.

avatar van ArthurDZ
"Look at what we did together/BCNR, friends forever"

Dit klinkt bij vlagen weer heerlijk! En inderdaad opvallend folky. Maar goed, deze band kan nog wel even mee, zo blijkt.

avatar van greendog
Ik was erbij! In de Bush hall, op het laatste concert van de vrijdag avond. En het was toch echt een fantastisch feestje. Dit is een geweldige band, waarvan ik gewoon niet genoeg krijg. Deze nummers zitten zo goed in elkaar en de opname is echt adem benemend. Nu maar hopen dat we ook een fysieke kopie kunnen krijgen..

avatar van aerobag
greendog schreef:
Nu maar hopen dat we ook een fysieke kopie kunnen krijgen..

Jaloers dat je er bij was!

Ninja Tune heeft iig een Japanse release aangekondigd op 24 maart, maar niet bekend of er wereldwijde release komt en wat de tracklist precies zal zijn (aangezien de YouTube video om beelden gaat van 3 verschillende concerten inderdaad)

Black Country, New Road/Live at Bush Hall - tower.jp

Laughing Song
The Wrong Trousers
Turbines/Pias
Dancers

Dit was de Setlist in Nijmegen in December, dus vrijwel identiek als hier, en ik vond het gaaf, beter als de nummers met Isaac. Hoorde ook Fleetwood Mac erin terug.

avatar van RudieRuud
Gezien op YouTube. Geweldig concert! Weet niet of de tracklist hetzelfde is op dit aankomende album, maar daar ben ik even vanuit gegaan bij de beoordeling van deze plaat.

avatar van hoi123
Allejezuschristus, wat is Turbines/Pigs weer een sterk nummer!!! Ik kan me niet aan het gevoel onttrekken dat de rest van deze plaat een beetje in de schaduw staat van dit monument van een nummer, maar dat neemt niet weg dat de band mijn verwachtingen overtreft van wat ze ook zonder Isaac nog in petto hebben. Misschien dat de rest nog groeit, maar zelfs als dat niet zo is, blijft dit een ijzersterke plaat. Ongelooflijke band.

avatar van Obscure Thing
Ik ben minder enthousiast, vooral de teksten zijn veel minder sterk dan voorheen. Ik mis de dramatiek en theatrale uitspattingen van Isaac. Die teksten van "I won't Always Love You" en "Laughing Song" hadden ook door een 15-jarige geschreven kunnen zijn. Maar ook de zang van Isaac is een groot gemis, dit doet me allemaal veel minder. Slecht is het zeker niet, maar die edge en ongemakkelijkheid die ik juist zo uniek vond aan deze band is weg. Jammer. Het klinkt voor mij als een album met een gelijke sound als Ants From Up There, maar in alles minder goed.

avatar van greendog
Fantastisch! En nu krijgen we ook een Spotify release morgen.. En een vinyl release eind April. Ik ben blij dat ik heb gewacht met het bestellen van de Tower Records CD.. Vinyl is nog steeds mijn eerste keus.

avatar van Grizzly Bear
Ik was geen groot fan van de eerste twee albums, maar dit grijpt me wel echt. Lang geleden dat ik zo snel werd gegrepen door nieuwe muziek. Ik hoor beetje Arcade Fire, beetje dEUS uit de beginjaren, het heeft wat gekte, maar is ook ontzettend melodieus. En het wordt gebracht met overtuiging. Het is een mooie releasedag, met Lana, Pitou en deze...

avatar van Venceremos
Een gestaag neerwaartse spiraal, zet die eerste hier eens tegenover... Die zang trek ik echt niet hier. Ze hadden quasi-instrumentaal met afentoe een uitbarsting moeten blijven.

Vorig jaar gezien op Primavera. Zou me niet verbazen dat dit quasi dezelfde nummers zal bevatten. Benieuwd!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ik waan me weer terug op het zeitgeist festival, een machtig optreden, volop van genoten.
Dit is de weergave daarvan, muzikaal erg tof dus. Mis alleen de drukte om me heen.

I'm in love. This is where music is all about. Zo puur en kwetsbaar.

avatar van Cor
Cor
Mmmmm, weet nog niet zo goed wat ik hier nou van moet vinden. De opwinding die ik bij de eerste twee platen voelde, is i.i.g. nog niet aanwezig. Een soort van chamber pop waarbij de zang vooraan staat in het liedje en de muzikale toevoegingen vooral de omlijsting van de zang vormen. Ga nog niet uit m'n dak, maar blijf het een kans geven.

avatar van DKs
DKs
Wat Cor hierboven zegt.

Zang is vaak wel bepalend en de zang op deze liveplaat is niet zo my cup of tea.

Ik behoor tot een minderheid geloof ik, maar ik vond de zang van Isaac juist altijd een minpuntje. Al was ik er wel net een beetje aan gewend geraakt.

Maar de 'nieuwe' sound bevalt me dus wel. Ook dat er ietsje meer structuur in de nummers zit vind ik niet per se negatief. Kortom, erg fijne plaat.

Gaat een beetje de Arcade FIre kant op, ik mis ook de gekte van Isaac en het elkaar opzwepen. Compleet andere band geworden. Wat ze nu doen doen wel meer bands, maar goed moedige poging, een andere band had wellicht gestopt.

Gelukkig hebben we Squid en Black Midi nog voor de gekte.

En gezien het met Arcade Fire helemaal fout gaat. En die laatste plaat eigelijk overbodig was..herhaling..komt dit als geroepen.

Een soort natuurlijke opvolger,maar dan kleiner qua sound,en dat is soms zelfs meer men smaak nog.

De plaat is al live, maar vandaag zie ik ze...live. Dit weekend kan niet beter starten.

Grootfaas schreef:
Gelukkig hebben we Squid en Black Midi nog voor de gekte.

Het probleem is beetje dat mensen gaan vergelijken met het steengoeie eerdere werk.
Maar ook dit werk is voor mij weer memorabel..
3 platen, 3 keer helemaal anders. Wat een gezelschap.
Nee, dit doen niet zo veel bands zo goed..

avatar van niesiehey
zelfs mijn ouders vonden het goed, dus dan zal het wel goed zijn