Muddy Waters - Muddy "Mississippi" Waters Live (1979)

Blues
Label: Blue Sky

1. Mannish Boy (4:22)
  2. She's Nineteen Years Old (5:20)
  3. Nine Below Zero (5:21)
  4. Streamline Woman (4:37)
  5. Howling Wolf (6:01)
  6. Baby Please Don't Go (4:07)
  7. Deep Down in Florida (9:46)
  8. Medley: After Hours / Stormy Monday Blues * (12:00)
  9. Trouble No More * (2:49)
  10. Champagne & Reefer * (4:52)
  11. Corrina, Corrina * (2:49)
  12. Hoochie Coochie Man * (3:10)
  13. She Moves Me * (6:19)
  14. Kansas City * (9:30)
  15. Pinetop's Boogie Woogie * (4:59)
  16. Mad Love (I Want You to Love Me) * (4:16)
  17. Everything's Gonna Be Alright * (5:21)
  18. Got My Mojo Working * (3:13)
avatar van Slowgaze
Heerlijke plaat om te draaien met je blote kont voor de kachel, met een biertje er bij. Het leven kan soms zo mooi in zijn simpelheid zijn.

avatar van BenZet
Ben hier zeer tevreden over. Moet alleen nog eens een keer de bonus tracks beluisteren. Zijn die de moeite waard ??

avatar van Broem
Kwam het album op 2e hands vinyl tegen en kon 'm alleen al niet laten staan vanwege die prachtige hoes. Wat een lekker live album is dit zeg. Aftrap met het bekende Mannish Boy maar het vervolg mag er zeker zijn. Vakwerk in de top league van de blues. Wat een beleving moet dat zijn geweest om deze legende live te zien spelen.

Ken de bonustracks niet, maar vind het eigenlijk geen spectaculair live-album. De klank is niet zo goed en de band speelt toch wel tam. Ik heb het Muddy en co allemaal al eens beter horen doen. Deze is bijvoorbeeld véél energieker: Muddy Waters - At Newport 1960 (1960)

Muddy Waters is in topvorm en een heeft er enorm zin de avond van dit concert. Wat een ongelooflijk lekker concert krijg je dan over je heen van Muddy samen met zijn uitstekende band. Speciale vermelding voor de prima pianist "Pine Top" Perkins en gitarist Luther "Guitar Jr." Johnson. Op de originele plaat met de oh zo mooie hoes staan zeven geweldige songs, waaronder Mannish Boy & Baby Please Don't Go.
Maar luister vooral naar de rest van het concert wat sinds vorig jaar ook op vinyl is uitgebracht:
Muddy Waters - More Muddy "Mississippi" Waters Live | Discogs

Dit More Muddy "Mississippi" Waters Live is minstens zo goed als de originele LP. Luister bijvoorbeeld eens naar Stormy Monday Blues, Champagne & Reefer, Hoochie Coochie Man, Kansas City & Everything's Gonna Be Alright. Absoluut geweldig! Voor het complete concert ga ik naar 5* Mis het niet, ook op deluxe 2cd te krijgen: Muddy Waters - Muddy "Mississippi" Waters Live (CD, Album, Remastered) | Discogs

avatar van spinout
Nog één door Johnny Winter geproduceerde platen van Muddy Waters. Winter is er zelf minimaal op te horen. Ik vind vooral het slidewerk van Muddy zelf heerlijk klinken. Aardige live plaat van Muddy Waters.

avatar van Gommans
Op advies van ”West” het volledige concert aangeschaft. En dat valt me echt niet tegen... mijn eerste Muddy Waters cd is een klein juweeltje. Ik hou van deze Chicago blues en hoor dit vooral ook graag het liefste live. Zo hoor je de interactie en het samenspel van de band en het publiek. Blues moet je beleven.... Dat is hier prima gelukt. 4,5.

avatar van EttaJamesBrown
Klasseplaat, inderdaad west. Ik ben halverwege en proef een ruime 4. Wat’n held.
Hij was al over de 65. En dan nog zo bedreven.