Robert Earl Keen - West Textures (1989)

Roots
Label: Sugar Hill

1. Sing One for Sister (2:58)
  2. The Road Goes on Forever (3:22)
  3. Maria (2:55)
  4. Sonora's Death Row (2:52)
  5. Mariano (3:32)
  6. Don't Turn Out the Light (4:15)
  7. Leavin' Tennessee (4:32)
  8. Jennifer Johnson & Me (5:03)
  9. The Five Pound Bass (3:05)
  10. It's the Little Things (2:23)
  11. Love's a Word I Never Throw Around (3:01)
avatar van potjandosie
(h)eerlijk americana/alt.country album met folk invloeden en een vleugje blue grass van de inmiddels 70-jarige uit Houston, Texas afkomstige singer/songwriter Robert Earl Keen.

9 "originals" van REK en een 3-tal sterke covers. het absolute prijsnummer, de prachtmelodie van de ballad "Sonora's Death Row" (Kevin Farrell) met de weemoedige Tex-Mex accordeon klanken, het up-tempo "Don't Turn Out the Light" (Bob McDill) en de ballad "Jennifer Johnson & Me" (Fred Koller/Shel Silverstein).

zijn eigen songs doen er nauwelijks voor onder met een flink aantal melodieuze ballads "Maria", "Mariano" en "Leavin' Tennessee" die net als de overige songs prachtig worden ingekleurd met o.a. dobro, fiddle en mandoline. zijn "The Road Goes on Forever" groeide uit tot een klassieker en werd later gecoverd door The Highwaymen (Johnny Cash, Waylon Jennings, Kris Kristofferson en Willie Nelson) op hun gelijknamige album uit 1995. "The Five Pound Bass" is een aanstekelijk blue grass nummer.

een over de hele linie consistent sterk album, wellicht uitgezonderd het iets mindere "It's the Little Things". veel beter dan dit zou het op zijn latere albums niet worden.

Album werd geproduceerd door Jim Rooney
Recorded at the Sound Shop, Nashville, Tennessee

Robert Earl Keen: vocals, rhythm guitar
Jonathan Yudkin: harmony vocals, fiddle, mandolin
Lisa Silver: harmony vocals
Jerry Douglas: dobro