Brandee Younger - Brand New Life (2023)

Jazz
Label: Impulse!

1. You're a Girl for One Man Only (3:58)
  2. Brand New Life (4:32)

met Mumu Fresh

3. Come Live with Me [Interlude] (2:22)
  4. Livin' and Lovin' in My Own Way (4:58)

met Pete Rock

5. Running Game [Intro] (1:07)
  6. Running Game (4:39)
  7. Moving Target (4:21)
  8. Dust (4:36)

met Meshell Ndegeocello

9. The Windmills of Your Mind (2:56)

met 9th Wonder

10. If It's Magic (3:29)
Mssr Renard
Suikerzoete mengelmoes van nujazz, acidjazz, neo-soul en zelfs wat hip-hop en reggae. Omdat het zo veelzijdig is luistert het geheel erg lekker weg. Een goede productie en een normale speelduur, zorgen ervoor dat dit een ruime voldoende krijgt. Net als haar voorgaande plaat, gewoon een goede plaat. Erg bijzonder hoe zij de harp in de verschillende soorten muziek kan mengen.

avatar van Nr.4
Mooi album. En erg vet om te horen dat ze een aantal favorieten uit de hedendaagse jazz (Joel Ross, Makaya McCraven) op haar plaat heeft evenals hiphopproducers Pete Rock en 9th Wonder. Dat er een generatie jazzmuzikanten is van mijn leeftijd zo ongeveer die helemaal is opgegroeid met hiphop...tof om dat terug te horen.