Darkswoon - Bloom//Decay (2022)

1 stem

Electronic / Rock
Label: Icy Cold

1. Bloom Decay (4:25)
  2. Eaten by Wolves (4:07)
  3. Spellcast (4:55)
  4. Under Glass (4:00)
  5. This Is a Void (4:22)
  6. Year of the Rat (5:45)
  7. Twist the Knife (5:06)
  8. White Moth (3:59)
  9. Burn Collector (4:45)
avatar van jeanmaurice
Je hebt van die albums die meteen goed binnenkomen. Dat is bij mij hier het geval, met een goede zangeres die soms doet denken aan Annie Lennox. De liedjes liggen prima in het gehoor en luisteren lekker weg, een mix van dreampop en postpunk met wat shoegaze. Een album dat bij mij zeker op de wenslijst gaat.

DjFrankie, jorro, Chameleon Day, Killeraapje, e.a.

BLOOM DECAY | Darkswoon - darkswoon.bandcamp.com

avatar van jeanmaurice
Een van de beste albums die ik onlangs heb gehoord, en zelfs een meesterwerkje in wording wat mij betreft. Het heeft een zeldzame perfecte balans tussen de gitaren, synths en drummachines. Daarnaast vind ik de zang van songwriter en gitarist Jana Cushman erg sterk en doet me qua timbre het meest denken aan Annie Lennox, maar ook wel aan Morrissey wat de melancholische ondertoon betreft. De liedjes liggen erg goed in het gehoor. De muziek is duidelijk geïnspireerd door de jaren 80 electro-pop/postpunk en de latere shoegaze van o.a. Slowdive. Favoriete liedjes heb ik (nog) niet hoewel ik This Is a Void erg sterk vind.

Parlotones
jeanmaurice schreef:

DjFrankie, jorro, Chameleon Day, Killeraapje, e.a.

BLOOM DECAY | Darkswoon - darkswoon.bandcamp.com

Ben net gestart met het beluisteren van het album via jouw FB, Jeanmaurice Nog een vergeten meesterwerkje?

avatar van jeanmaurice
Vanwege de sterke zang en beklijvende composities een halfje erbij. Voorlopige favorieten; Twist the Knife en White Moth.