KXNG Crooked & Joell Ortiz - JFKLAX (2023)

Label: Hitmaker

met Sly Pyper

5. Blue Magic (4:06)
avatar van Yestsida
Lekker hoor!

Na Harbor City Season One was ik eigenlijk wel klaar met dit duo, dat album kon me voor geen ene moer boeien. Aangezien Rise & Fall of Slaughterhouse leuk was voor één luisterbeurt maar er niet meteen iets op stond om naar terug te grijpen had ik de intentie om Crooked I en Joell Ortiz af te schrijven. Toch besloten dit een kans te geven aangezien het maar een EP is dat 5 nummers telt.

En ja hoor, de heren herinneren me er op JFKLAX nonchalant aan waarom ik de groep Slaughterhouse net zo hoog heb zitten! Crook en Joell rappen de producties op dit project helemaal aan flarden zoals ze dat in principe altijd zouden moeten doen, ditmaal zelfs op beats die prettiger in mijn gehoor liggen dan op de twee albums van vorig jaar.
Iets nieuw laten de rappers niet horen maar voor liefhebbers van spitters valt deze EP absoluut wel aan te raden.

De zanger Sly Pyper die een gastbijdrage maakt op Stay Dangerous is voor mij vaak hit-or-miss maar hier brengt hij toch een relatief catchy refrein.

Het blijkt dat deze heren weg moeten blijven van studioalbums en de focus best leggen op beknoptere EP's, dat gaat hun beter af.