Nathan Fake - Crystal Vision (2023)

Electronic

9. Amen 96 (5:24)
  10. Outsider (7:41)

met Clark

avatar van VforVictor
Ben benieuwd, zijn vorige plaat smaakt naar meer!

avatar van remcodurez
Eerder dit jaar bracht meester in het genre en Border Community oprichter James Holden zijn nieuwste album uit. Nu is hier de leerling (of is het toch andersom?) Nathan Fake met een nieuwe worp.

20 jaar geleden met de release van Drowning in a Sea of Love nam ik enkele studievrienden mee naar deze toen nog jonge technosnaak. Op zijn hurken achter een laptop op een tafeltje startte hij een van mijn meest bijgebleven livesets. Het werd een avond in een ander melodieus universum waarin Nathan ons sleurde. Of toch alvast mijzelf. De rest begreep deze bliepjes niet.

Ik ben hem steeds blijven volgen, maar ook soms waren de producties minder spannend en te technisch. Maar de voorgaande 2 albums wisten me terug te overtuigen.

Dit album is over het algemeen wat rustiger/dieper dan de voorgaande en dat maakt het aangenamer om als geheel album te beluisteren.

aangenaam verrast met de eerste luisterbeurten.
The Grass is alvast aan het groeien tot een favoriet. en ook Crystal Vision en Hawk komen lekker binnen

avatar van VforVictor
tegenvallertje, de vorige 2 platen vind ik beter. deze is idd wat rustiger en kabbeld een beetje voort... Toppertjes: Bibled, Amen 96, Crystal Vision en The Grass. Dit vind ik by far zn minste album, het is minder spannend en weinig experimenteel. Voor nu 3*.