The Black Dog - Music for Airport Lounges (2023)

1 stem

Electronic
Label: Dust Science

1. Gate 21 [Mixed] (5:29)
  2. BCN 4 (Part 1) [Mixed] (4:55)
  3. BCN 4 (Part 2) [Mixed] (2:48)
  4. Meal Deal Tea [Mixed] (2:44)
  5. Pass Out Control [Mixed] (4:29)
  6. Late Night Cabin Fever [Mixed] - Crying Baby Mix (4:45)
  7. EMA Long Stay [Mixed] (4:14)
  8. 1000 Yard Chair [Mixed] (3:27)
  9. Rapid Pick Up [Mixed] (2:37)
  10. Sleep Deprivation 3 [Mixed] (5:56)
  11. Leeds & Bradford [Mixed] (5:15)
  12. Act Ov DOG [Mixed] (2:39)
  13. Longest Journey Home [Mixed] (2:47)
ohmusica
Naast Music for Real Airports is er nu ook Music For Airport Lounges en de EP Music For Dead Airports. De donkere sound, claustrofobisch en onheilspellend, vind ik goed getroffen en thuis veilig en wel in de zetel met de koptelefoon zeer bedwelmend, met een zekere aantrekkingskracht. De sound vind ik goed getroffen.

in de bijsluiter van het label op bandcamp kwam ik deze typerende en actuele bespiegeling tegen (zie de rare bizarre toestanden op de luchthaven Schiphol)
Filosofisch gezien kan de nachtmerrie van luchthavenlounges worden gezien als een weergave van de existentiële angst en angst van het moderne leven, samengeperst in één klein gebied. Het is een fysieke manifestatie van ons onvermogen om te ontsnappen aan de beperkingen van tijd en ruimte, evenals ons onvermogen om ons eigen lot te beheersen. Als gevolg hiervan kunnen luchthavenlounges worden gezien als een negatieve weerspiegeling van de menselijke conditie en een symbool van het gebrek aan vrijheid dat we in ons dagelijks leven ervaren.

Opmerkelijkste nummer Rapid Pick Up en Sleep Deprivation.