Onheil - In Black Ashes (2023)

Label: Black Lion

1. Night Terror (4:29)
  2. In Black Ashes (5:56)
  3. Like Shadows in the Night (5:26)
  4. Void (6:26)
  5. Beneath a Steel Sky (5:13)
  6. Bloodthirst (6:12)
  7. Master of Disease (6:29)
avatar van ProGNerD
Zo, dit luistert wel lekker weg, zeg...

avatar van ProGNerD
Ter voorbereiding op De Keiharde Pödcast van deze week vanmiddag nog maar 's opgezet. M'n opmerking hierboven blijft overeind; benieuwd naar het interview van Mike en Suzanne met de hoofdman van deze band...

avatar van Proglover
Erg prettige nieuwe release van deze band. Productie ook erg goed gelukt!

avatar van namsaap
Deze CD stond al een jaar te verstoffen in mijn kast. Eind 2023 besteld bij het label op basis van gloedvolle reviews (en dat destijds mederedacteur bij ZM Cor (Wrok) in de band speelt), maar halverwege 2024 pas ontvangen. En toen waren andere releases interessanter .

Deze releaseluwe periode is een mooie aangelegenheid om eens wat verweesde albums uit mijn collectie een kans te geven en zo komt dan ook eindelijk In Black Ashes uit het cellofaan.

Onheil speelt prettig in het gehoor liggende melodieuze black metal, met een grote rol voor de drie gitaren die de nummers van veel harmonieën voorzien. Amok vuurt de troepen overtuigend aan met zijn vocalen die het midden houden tussen grunts en screams. De veertig minuten van deze CD vliegen voorbij voor je er erg in hebt.

kritiekpuntje: de gitaarsolo's zijn wat saai en worden nogal vlag gespeeld. Ik mis een beetje vibrato, een beetje ballen en agressie! En de opgedrukte noten klinken her en der wat onzuiver. Desondanks een erg onderhoudende CD die ik nog wat vaker zal opzetten.