Eurovision Collected (2023)

Alternatieve titel: Winners Only

Label: Music on Vinyl

1. Kalush - Stefania (Kalush Orchestra)
  2. Måneskin - Zitti E Buoni
  11. Katrina & the Waves - Love Shine a Light
  12. Eimear Quinn - The Voice
  13. Secret Garden - Nocturne
  14. Paul Harrington en Charlie McGettigan - Rock 'N Roll Kids
  15. Linda Martin - Why Me?
  16. Johnny Logan - Hold Me Now
  17. Sandra Kim - J'aime la Vie
  24. Vicky Leandros - Après Toi
  25. Lenny Kuhr - De Troubadour
  26. Sandie Shaw - Puppet on a String
  27. France Gall - Poupée de Cire, Poupée de Son
Verzamelaar nummer zoveel en zo selectief als wat, maar neemt niet weg dat hier aardig wat Eurovisie knallers op staan.

Ze gaan van heden terug naar het verleden op dit album.

avatar van gaucho
Zucht...

aERodynamIC schreef:

Ze gaan van heden terug naar het verleden op dit album.

Waarom zo selectief als wat? Dit zijn alleen maar de liedjes die gewonnen hebben en dan hebben de waarschijnlijk de beste nummers gekozen om op twee lp's kwijt te kunnen. Gelukkig maar.

Darkzone schreef:

Het antwoord zit al in je opmerking

Ja, winnaars, maar soms zijn niet-winnaars grotere hits geworden. Daarbij is het ook maar een greep uit de winnaars, want wie bepaalt wat de beste winnaars zijn? Als we dan zo beginnen dan weet ik er wel een paar die hier niet op staan.

Vandaar selectief

aERodynamIC schreef:

Het antwoord zit al in je opmerking

Vandaar selectief

Je bericht kwam een beetje denigrerend over, alsof het een overbodige release is, waarvan er al velen van zijn geweest. Het was vast niet zo bedoeld.

Ik ben in ieder geval erg blij met deze mooie blauwe 2-lp. Geen gatefold, geen linernotes over de tracks, maar dat mag de pret niet drukken. Sommige nummers kende ik nog niet, zoals het blijkbaar erg populaire Måneskin.

Darkzone schreef:

Oh jawel hoor Weet je hoeveel Songfestival verzamelaars er wel niet zijn?!

Dat wil niet zeggen dat jij of anderen er dan geen plezier aan kunnen beleven. Ik kan deze nummers ook prima in deze volgorde beluisteren. Maar ik luister dan toch liever naar de gewone jaargangen en ik vind dit een grabbelton van nummers gebaseerd op heel weinig (nummer 1's, maar dat waren er ook wel meer dan deze 27).

Dus ja, het is voor mij zeer zeker overbodig. Voor jou niet. Prima toch. Maar ik denk dat ik iets anders met het Songfestival omga dan jij, dus ik sta hier anders tegenover. Denigrerend? Klinkt wat heftig, maar als jij het zo leest, dan is het zo want ja, ik vind dit voor mij nogal overbodig

avatar van Darkzone
Ik heb jarenlang het songfestival een verschrikking gevonden, deels door het overdreven vriendjespolitiek (Oostbloklanden) en deels door de slechte muziek. Ik volg het verder ook niet specifiek dus qua verzamelalbums zou je ongetwijfeld betere samen kunnen stellen.

De tweede lp hier is ook heel standaard (en logisch dat Abba achterwege is gelaten, want die heeft iedereen wel een paar keer in huis) maar nogsteeds erg goed.
Gelukkig geen Conchita Wust.