Angel Olsen - Forever Means (2023)

Folk / Rock
Label: Jagjaguwar

1. Nothing's Free (4:38)
  2. Forever Means (3:27)
  3. Time Bandits (3:54)
  4. Holding On (4:01)
avatar van outoftheblue
Meer dan goede EP en de brug van het fraaie Big Time van vorig jaar en een volwaardig nieuw album.
In tegenstelling tot het lentegevoel dat mij beheerste bij Big Time duikt Olsen op Forever Means het nachtleven in. Zij slaagt er in de realiteit en de romantiek in de liefde vast te leggen. Zie de ontroerende climax van Time Bandits waarin ze de mensheid oproept om elkaar lief te hebben want alleen dan is er een gerede toekomst, we hebben elkaar zogezegd nodig! Forever Means gaat volgens mij over der totaliteit van 1 persoon, die zowel een genie als een eikel kan zijn en zijn dierbaren waarbij de echte liefde overheerst die heel wat meer inhoudt dan de goed bedoelde maar veel minder krachtige Valentijns variant. Smaakvol gedaan van Angel en het smaakt voor mij naar meer!