Conway the Machine & Jae Skeese - Pain Provided Profit (2023)

Label: Drumwork

1. Cocaine Paste (2:43)
  2. Metallic 5's (3:12)
  3. Stefon Diggs 2 (3:06)
  4. Le Chop (3:09)
  5. Immaculate Reception (3:17)
  6. Promise (4:09)
  7. Food (4:13)

met 7xvethegenius, Goosebytheway en SK Da King

Deranged
Conway doet zijn ding verschaft een handleiding voor rijmen een guideline voor climben de boodschap simpel niet snitchen niet backstabben een rechte lijn flyen en je treft mensen als het ware gelijkgestemden die vanuit het huidige heden en een stukje verleden hun ultieme ideaal vervaardigen.

avatar van Yestsida
Bij mij is het nu ook wat begonnen, vrees ik.

De Griselda-moeheid waar sommige users al langer last van hadden is er bij mij nu ook wel een beetje ingekropen. Conway zijn Shady-album vind ik prachtig maar heeft achteraf bekeken toch niet dezelfde impact als zijn debuutalbum op mij gehad heeft, zijn derde project met Big Ghost dat nadien nog kwam is er eentje dat me niet bijbleef. Pain Provided Profit zit in hetzelfde vaarwater als dat project.

Deze EP heeft Conway the Machine samen gemaakt met zijn DrumWork-artiest Jae Skeese. Beide heren hebben al genoeg bewezen toprappers te zijn en voornamelijk de discografie van de CEO spreekt boekdelen. Ook hier laten ze horen geweldige woordenkunstenaars te zijn al blijft het me toch weer allemaal minder bij dan voorheen. Na enkele nummers begint de stem van Jae Skeese me jammer genoeg wat tegen te steken en waar de producties hier gewoon solide zijn worden ze toch nergens erg noemenswaardig, een producer als bijvoorbeeld Daringer mis ik hier toch.

Nu klink ik wel erg negatief maar dat wil niet zeggen dat ik hier niet van kan genieten, vooral van Conway mogen we gewoon wel wat meer verwachten vind ik. Als Pain Provided Profit opstaat geniet ik de komende 20 minuten wel degelijk maar het nodigt me amper uit om opnieuw op te zetten, het project verdwijnt precies onmiddellijk terug uit mijn geheugen.

avatar van MAS
MAS
Weinig indrukweekend project. De possecut is wel aardig en Promise had ik heel dope gevonden zonder dat refrein. Verder vooral middelmatigheid. Helemaal mee eens dat we van Conway meer mogen verwachten.