Moat - Poison Stream (2021)

1 stem

Rock / Pop
Label: Schoolkids Records

1. Acid Rain (3:13)
  2. Gone by Noon (3:58)
  3. Helpless You (4:37)
  4. The Ballad of Sweet Marie (4:29)
  5. The Roadmap to My Soul (4:33)
  6. Judgement Day (5:38)
  7. Black and White (4:21)
  8. The Folly (2:34)
  9. Lover (3:43)
  10. Tears Will Come (3:32)
avatar van Rainmachine
Tsjongejonge dit is weer even Marty Willson-Piper in oude vorm. Acid Rain knalt er meteen in met een zelfde drive als Russian Autumn Heart van The Church. Voor mij is dit album een parel in de discografie van MWP, het heeft alle kenmerken van zijn betere solo albums en is fantastisch opgenomen en klinkt als een klok. Ook hier weer Scandinavische sferen, geen idee hoe ik het anders kan omschrijven, het roept beelden op van weidse sneeuwvlaktes met kille winden terwijl je zelf bij een knapperend houtvuur zit. Uitmuntend gitaarwerk (die solo's!) en mooi vioolwerk ook van Olivia Willson-Piper, je raadt het al zijn vrouw. In het oude werk van MWP zat ook regelmatig viool en dat stokje heeft zij letterlijk overgenomen. Het nummer Lover heeft waarempel Burt Bacharach aspiraties met die subtiele blazers. Al met al een mooi album wat net iets volwassener klinkt als het ook al prima Moat debuut.