summersets - small town story (2023)

1 stem

Canada
Folk / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Fake Flowers (3:14)
  2. Anywhere You Go (3:33)
  3. Christian Scientist (3:23)
  4. Pass Me By (2:33)
  5. Except (For You) (3:22)
  6. Borderline (4:22)
  7. Acceptance Letter (2:52)
  8. Afterthought (3:49)
  9. Only You (2:53)
  10. (Over Now) (4:00)
  11. Afterall (3:22)
  12. Before You & I (3:30)
  13. Unbelievers (3:34)
  14. Never Love Another (4:09)
  15. More Less (3:05)
  16. Small Town Story (4:53)
Op de hoes staan Kalle Mattson en Andrew Sowka. Gewoon zoals de mannen zijn. Het oogt een beetje nerdy, maar juist dit soort duo's maken vaak de mooiste muziek. Denk aan Simon and Garfunkel of Kings of Convenience.

En verdomd, deze 16 liedjes doen er in de verte wel aan denken (ook The Everly Brothers mogen niet ongenoemd blijven).

Geen poespas: samenzang, (akoestische) gitaar met hier en daar strijkers of percussie. Eenvoudig klinkende liedjes. Puur.

Zestien liedjes die een verhaal verpakken over een liefdeskoppel vanaf het moment dat ze elkaar als tiener ontmoeten tot aan het slot waar één van de twee is overleden.
Het lijkt zo simpel, maar het weet te ontroeren.

Ongetwijfeld zo'n album dat aan iedereen voorbij zal gaan en daarmee zo'n diamantje zal worden die zich slechts aan enkelen zal weten te openbaren.

small town story | summersets - summersets.bandcamp.com