Midnight Juggernauts - Dystopia (2007)

Australiƫ
Electronic / Rock
Label: Siberia

1. Intro (0:57)
  2. Ending of an Era (4:51)
  3. Into the Galaxy (4:54)
  4. Shadows (4:17)
  5. Worlds Converged (2:02)
  6. Dystopia (2:55)
  7. Road to Recovery (6:21)
  8. Scorpius (1:18)
  9. Twenty Thousand Leagues (4:26)
  10. Tombstone (4:04)
  11. Nine Lives (4:36)
  12. So Many Frequencies (3:41)
  13. Aurora (5:51)
  14. Out to the Storm * (3:44)
avatar van Antie
Helemaal niet slecht album.
Ik zou het zelf 1st een 4 * hebben gegeven.
Maar omwille van het feit dat ik het niet echt vernieuwend vind.
Heb ik toch maar 3,5* gegeven.
Teveel invloeden van Daft Punk en Justice.
Wat op zichzelf niet slecht is maar wel niet wecht vernieuwend.

Into The Galaxy en Shadows zijn heerlijke nummers, de rest ken ik (nog) niet

avatar van Mr. Digitalized
Invloeden van Daft Punk ok, maar invloeden van justice? Tegenwoordig is het een hype om alle nieuwe bands en albums af te breken wegens daft-punk-invloeden... niet altijd helemaal terecht vind ik.

avatar van Antie
Euh ja ik hoor hier invloeden van Justice.
En wat betreft je comentaar over albums afbreken wegens daft-punk
invloeden heb je wel ergens gelijk.
Maar dat is hier niet het geval denk ik als je goed leest wat ik schreef.
Ik schreef "invloeden van Daft Punk, WAT OP ZICHZELF NIET SLECHT IS".
En als je Justice kent dan weet je dat ze zelf beinvloed zijn door
Daf Punk.
Dus hoe kun jij dan beweren dat ze door daft punk zijn beinvloed
maar niet door Justice
Het is 1 pot nat, but i like it

avatar van Mr. Digitalized
Je stelling is nogal krom hoor. Midnight Juggernauts zijn ongeveer even lang bezig als Justice, hoe kunnen ze elkaar dan beïnvloeden? Ik vind het nogal raar dat je van Justice (die uiteindelijk nog maar 2 jaar geleden zijn doorgebroken bij het grote publiek) zegt dat ze met hun prille carrière al andere bands beïnvloeden. Voor mij moeten de heren Gaspard en Xavier nog heel wat bewijzen voor ze een invloed-reputatie als die van Daft Punk toegewezen krijgen... (Om het wiskundig uit te drukken: A => C & B => C maar dat wil NIET zeggen dat A => B of B => A) Ik heb trouwens nergens beweerd dat die Daft Punk invloeden er niet zijn of dat ik ze niet kan appreciëren, wat ik wel gezegd heb is dat het 'Daft-Punk-kloon argument' die door heel wat mensen wordt gebruikt om bepaalde bands en hun albums onderuit te halen in heel wat gevallen een drogargument is.

Wat wel waar is: Het is idd één pot nat, and I like it too!

avatar van Antie
Ik heb dit ook nergens beweerd over jou als je men commentaar duidelijk leest.
Beluister eens "Justice vs Simian - Never be alone"
En beluister dan eens "Ending of an era" en "Shadows" van "MJ".
Hier hoor je duidelijk gelijkenissen tussen beiden.
Dit was voor mij hun eerste remix waar ik hun mee leerden kennen.
En dit is al zeker 4 jaar geleden en als ik me niet vergis is dat hun
remix dat ze voor een wedstrijd op een parijse radio hebben gemaakt.
En dat ze vanaf toen zijn doorgebroken en ook hun toekomst begon
bij Ed Banger records.
Ik zeg niet dat al de liedjes van "MJ" gebaseerd zijn op "Justice",
ik hoor zelfs nog andere invloeden.
Maar bij deze 2 was het eerste waar ik aan moest denken "Justice".
En je argument over dat ze eerst een invloed-reputatie als die van Daft Punk toegewezen moeten krijgen.
Ik ben hier niet "Justice" aan het vertegenwoordigen (ben een grotere fan van Daft Punk ) dus kan me niet veel schelen dat ze nog niet genoeg hebben bewezen.
Maar dat wil niet zeggen dat groepen daardoor door elkaar niet kunnen beinvloed worden.

tuktak
de vergelijkingen vind ik ietwat overdreven. ik vind het verder wel een geinig plaatje, maar niet veel meer dan dat. best leuke deuntjes, maar echt bijblijven doet dit niet, en echt een kneiterhit staat er ook niet op. leuk om te luisteren als het aanstaat, maar geen plaat die je graag op wilt zetten.

avatar van Sound
Als ik het ergens mee zou moeten vergelijken dan is het eerder David Bowie. Toen ik voor het eerst Ending of an Era hoorde dacht ik eigenlijk dat het een nieuwe Bowie plaat.
Verder zijn Justice en DP volgens mij veel instrumentaler georienteerd of heb ik iets gemist? Los van het feit dat we overspoeld worden met bandjes die graag weer oude synths en korgjes gebruiken vind ik deze plaat heel erg verfrissend en was dit tijdens mijn laatste vakantie op de strandstoel mijn favoriet.

avatar van Aux
Aux
Een mooie combinatie van invloeden: vooral heel veel ELO, gemixed met David Bowie, Giorgio Moroder en Daft Punk. Wat mij betreft het beste album van 2007 en misschien wel van de laatste jaren.

Er komt ook zoveel goeds uit Australië op dit moment: Van She, Midnight Juggernauts, Miami Horror, The Presets, Cut Copy, Grafton Primary, Ladyhawke, Knightlife, Bag Raiders, Bang Gang, K I M en ga maar door.

flebbie
Ontzettend lekkere plaat, stuk voor stuk zeer pakkende nummers, hoog tijd dus om weer eens gretig in de 5 sterren zak te graaien

avatar van yeahyeahyeah
Dit zou wel eens mijn favo album van dit jaar kunnen worden. Er staat een hele kudde kneiterhits op: om te beginnen natuurlijk de TMF Partyknaller Shadows en ook Into the Galaxy met die fantastische Bowieesque vocalen tussen het refrein door. En Road to Recovery beukt er dan ook nog even als een malle overheen. Voor de rest valt er nog heel wat te genieten, wat bijvoorbeeld te denken van het briljante outro van 20000 Leagues en het ubercoole So Many Frequencies?

Het hele SF-gebeuren en de wat slome intermezzo's hadden van mij niet zo gehoeven, maar het zij ze vergeven. Het draagt ook wel bij aan het heerlijke overdrevene bombastische gebeuren.

avatar van Hanszel
Vind het ook erg goed. Ben het met yeahyeahyeah Aux en Sound eens dat het wat aan Bowie doet denken. Wel in een lekker nieuwig jasje. Erg fijne plaat gewoon!

Timothebizkit
Ik heb 'm nu al een tijdje op mijn mp3 staan maar na een stuk of vier (top)nummers stort 'ie eigenlijk een beetje in wat mij betreft. Het wordt een beetje te vel van hetzelfde...
Misschien dat 'ie moet groeien maar voorlopig zet ik 'm op 3 sterren.

avatar van ind3xs
Heelijke sound... idd beetje bowieesk.. "2008" was een lekker jaar voor de rock/electro fanatici... Past wat mij betreft in het rijtje.. Does it offend you, holy fuck, south central... Check ook vooral die laatste.. Enorm ondergewaardeerd album (the owl of minerva).

avatar van Brecht
'Shadows' is een heerlijk nummer, dit album komt op mijn te beluisteren-lijstje. Dat jullie het hier als bowieësk beschrijven, is nog een aansporing meer. Daft Punk en Giorgio Moroder zijn wat mij betreft ook goede referenties trouwens.

Joy
als je de clips zo eens bekijkt dan zou je die lui nog gene 5 cent geven, wat een sneue aanstellers

maar muzikaal zit het vaal wel snor en blijft het wel enorm in je kop zitten, en in veel gevallen pakt dat heel goed uit

elrayo
Leuk album, vooral de singles zijn erg goed!

Klinkt een beetje als ELO alleen dan in een nieuw jasje. Het album duurt wel wat te lang, 35/40 minuten was wel genoeg geweest. 3,5 sterren!

avatar van TheMadHatter25
Ik vind dat ze hun eigen stijltje hebben. Geen Daft Punk of Justice (ook al hebben ze daarmee getourd). 5 Sterren album. Eerst vond ik alleen Into The Galaxy het leukst. Na een tijd luisteren zijn ze allemaal goed.
Zelf heb ik de Dubbel CD. Daar staan nog:
Tombstone [Comets Remix]
en 45 & Rising [Live At Sounds]
ook geweldig!!

avatar van Djarune
Echt een ontdekking voor mij. Samen met The Presets de beste export vanuit Australië

Lost Highway
Daft Punk meets Bowie vind ik een gepaste omschrijving. Het album brengt een geslaagde mix van Elektro, Rock, Disco en New Wave. Wat Artwork en profile betreft moeten we in de eerste plaats naar Cut Copy kijken, en nu blijken ook dit Australiërs te zijn. De muziek van CC klinkt wel een stuk lichtvoetiger en romantischer.
Presets spreekt me op basis van de singles minder aan, en het album van Van She is naar ik weet nooit gereleased in België/NL.

De eerste single van hun volgende album is al op internet te vinden!

Nieuwstad
Freddie schreef:
De eerste single van hun volgende album is al op internet te vinden!

This New Technology, lekker nummer
Er is nu nog een single verschenen, Vital Signs, klinkt ook helemaal niet verkeerd

Ik denk dat het nieuwe album wat organischer gaat klinken

avatar van mk1992
Net een paar nummers gehoord, klinkt superb!
album voor een paar euro op ebay gevonden, wordt vervolgd...

Into the Galaxy blijft toch wel een knaller, zeker dat Bowie-achtige stuk.

Opvallend trouwens hoe vaak je dit album nog hoort terwijl het ook weer niet zo bekend is, hoor hem bijna elke maand wel ergens voorbij komen in een kroeg.

avatar van Arrie
Ik vind het toch ook opvallend hoe onbekend dit album is gebleven aangezien één van de singles toentertijd echt dagelijks op MTV langskwam. Weet niet meer hoe die heette. Qua stemmen valt het nog best mee, maar er is hier nauwelijks gepost en ze zijn ook nooit echt doorgebroken terwijl ze op MTV toch behoorlijk wat airplay hebben gekregen.

JanBetonde2e
De meeste van de Australische bands zijn toch wel onbekend gebleven. De enige echte uitzonderingen zijn Cut Copy en Empire Of The Sun, Tame Impala en Wolfmother. Voor de rest breken er niet heel veel bands door buiten Australië. Zeker in Nederland niet. The Presets, Midnight Juggernauts, Art Vs Science, Bag Raiders, Pnau, Architecture In Helsinki, Canyons, Van She, Miami Horror, Grafton Primary, Gypsy And The Cat zijn al een aantal voorbeelden. Zo zijn er nog wel een aantal bands en artiesten te noemen. Midnight Juggernauts is wel een van de betere. Dus extra vreemd.