Rare Earth - Back to Earth (1975)

Label: Motown

1. It Makes You Happy (But It Ain't Gonna Last Too Long) (4:07)
  2. Walking Schtick (4:14)
  3. Keeping Me Out of the Storm (5:26)
  4. Delta Melody (4:56)
  5. Happy Song (4:52)
  6. Let Me Be Your Sunshine (2:50)
  7. Boogie with Me Children (3:27)
  8. City Life (4:56)
avatar van Dibbel
Zevende reguliere album van deze stomende witte rock/soul/funk-outfit uit Detroit.
Een van de eerste en weinige blanke acts op het Motown-label.

Op deze plaat, een paar jaar na de hitsuccessen van Get Ready (een ultieme trip), I Just Want To Celebrate en Hey, Big Brother, zat niemand meer echt te wachten.
De band had nogal wat met bezettingswisselingen te kampen gehad en zanger Peter Rivera had de band verlaten. De nieuwe zanger was Jerry LaCroix, die zeker zo goed is. Ook zo'n schuurpapieren rock 'n'soul stem.
Deze groep stond altijd met minimaal een man of 7 a 8 op het podium, waar ze ook het beste tot hun recht kwamen.
De Rare Earth was altijd goed voor een funky mengeling van (hard)rock en soul. Op deze plaat ook, maar niet alle nummers zijn even goed meer.
Zo doet het instrumentaaltje Walking Schtick me niet heel veel en ook It Makes You Happy en Let Me Be Your Sunshine willen bij mij maar niet blijven hangen.
Dat doet wel de ballad Delta Melody en het meest rockende nummer (met gitaarsoloos) Keeping Me Out Of The Storm.
Happy Song is wat het pretendeert te zijn en Boogie With Me Children kent misschien nog wel iemand hier.
Beste song van de plaat is de fantastische afsluiter City Life.
Een typische nogal vol klinkende jaren 70-plaat, maar ja het was hier dan ook een 8-mans groep.
Op vinyl.
The Rare Earth treedt overigens ook nu nog steeds op.

City Life, Wat een track is dat zeg! Ik dacht zelfs heel even dat ik naar Pearl Jam zat te luisteren...

OOOOO
jopieslim schreef:
beetje ver gezocht. de stem doet er in de verte een beetje aan denken, maar muzikaal klinkt het toch heel duidelijk twee decennia daarvoor.

Het is ook 2 decennia ervoor...

avatar van late for the sky
wie Rare Earth alleen maar kent van 'get ready' is deze lp een aangename verrassing
dit is een vrolijk swingende funky lp met als rustpunt 'delta melody'
ik heb ze gekocht in 1975 en draai ze nog regelmatig
bezetting van de groep :jerry la croix / gil bridges /reggie Mcbride /paul warren/ ray monette
eddie guzman / barry eugene frost /gabriel katona