James - Be Opened by the Wonderful (2023)

Alternatieve titel: 40 Years Orchestrated

Label: Virgin

1. Sometimes (6:03)
  2. Love Make a Fool (4:45)
  3. We're Gonna Miss You (4:32)
  4. Tomorrow (4:20)
  5. The Lake (5:16)
  6. She's a Star (3:54)
  7. Lookaway (3:58)
  8. Sit Down (4:37)
  9. Alaskan Pipeline (5:58)
  10. Someone's Got It in for Me (4:34)
  11. Hey Ma (4:44)
  12. Hello (4:51)
  13. Beautiful Beaches (3:24)
  14. Why So Close (1:43)
  15. Medieval (4:14)
  16. Hymn from a Village * (3:37)
  17. Say Something (4:54)
  18. Top of the World (4:53)
  19. Moving On (6:25)
  20. Laid (3:40)
avatar van vigil
Ik ben benieuwd! She's a Star is in ieder geval al prachtig.

avatar van coldwarkids
vigil schreef:
Ik ben benieuwd! She's a Star is in ieder geval al prachtig.

Ja, prachtig! Nog heel goed bij stem ook.

avatar van Dr. Winston O'Boogie
Ik ga er vanuit dat het weer genieten zal zijn. Pre-orders zijn in ieder geval al geplaatst

avatar van johan de witt
Songs of surrender?

avatar van luigifort
Niet weer hè...

avatar van Progfan
Not my cup of tea.

avatar van Dr. Winston O'Boogie
De plaat is vandaag uitgekomen: 40 jaar James en ter ere daarvan een dubbelalbum waarin nummers uit hun back catalogue zijn uitgevoerd met orkest en koor. James Lasts!
Voor de een voelt dit misschien als een opgewarmde magnetron maaltijd, voor de ander als een heerlijk gerecht waar fraaie ingrediënten aan zijn toegevoegd. Ik behoor overduidelijk tot die laatste categorie, maar wat James betreft ben ik waarschijnlijk niet de meest objectieve hier.
Na de eerste luisterbeurt stelt de plaat mij zeker niet teleur. Hoewel niet alle nummers op het eerste gehoor veel toevoegen aan het origineel, zijn er gelukkig ook meer dan genoeg die dit wel doen.
Bekende nummers als Sometimes, Sit Down en Laid komen in prachtige uitvoeringen langs, maar het zijn voor mij juist de wat minder bekende nummers die eruit springen, zoals Medieval, the Lake en Hymn from a Village. Maar ook een nummer als Top of the World is gemaakt voor orkestrale uitvoering.
Samenvattend: blije man met koptelefoon op zittend in het zonnetje!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Erg mooi album van James, heb eigenlijk weinig toe te voegen aan het betoog van bovenstaande user.
Tim Booth goed bij stem en de ingetogen nummers zoals Sometimes, Sit Down, Alaskan Pipeline, Hello, Top Of The World & Laid springen er voor mij bovenuit.
Fraaie dwarsdoorsnede van het oeuvre van de band.

avatar van vigil
Het blijft een prachtige plaat, echt een aanvulling op hun eerdere repertoire! mijn vinkjes staan bij Someone's Got It in for Me, She's a Star, Hey Ma en Tomorrow.