Jan van de Grond Groep - De Verkeerde Kant van het Verstand (1981)

1 stem

Label: Ivory Tower

1. Hoed (2:56)
  2. Telefoondroom (3:07)
  3. Mario (4:04)
  4. Belazerd (3:07)
  5. Medelijden (5:31)
  6. Als Ik het Weet (3:23)
  7. De Verkeerde Kant van het Verstand (4:20)
  8. Dromer (2:16)
  9. Eenzaamheid (3:22)
  10. Ander Land (4:40)
avatar van nlkink
In 1980 was het eerste levensteken van de Jan van de Grond Groep een single, Eens Maar Nooit Meer. Die single was om onverklaarbare redenen door de PTT bij mijn neef bezorgd. In de aan mijn neef gerichte enveloppe zat een begeleidende brief met het verzoek aan mijn neef om de single ten gehore te brengen op zijn piratenzender. Mijn neef had echter helemaal geen piratenzender. Hij had wel een stereo-installatie met pickup en hij was erg verguld met de gratis single; het zakgeld was altijd krap, een gratis plaatje was dus een leuk presentje voor een brugklasscholier. Na beluistering kwam er enigszins een domper. We vonden het A-kantje niet echt bijzonder. Over naar de B-kant, Vlinder. En die was leuk!
Beide liedjes staan helaas niet op het album dat in 1981 uitkwam. Heb er ook nooit maar één liedje van mogen beluisteren. Misschien dat ik eens ga neuzen bij wat streamingsdiensten of YT: Voordat je verdergaat naar YouTube.
Jan van de Grond Groep roept voor mij herinneringen op aan vakanties in 1980 die ik doorbracht bij mijn inmiddels overleden neef. Dat maakt de muziek bijzonder.