Two Gallants - Two Gallants (2007)

Rock / Roots
Label: Saddle Creek

1. The Deader (4:56)
  2. Miss Meri (3:19)
  3. The Hand That Held Me Down (5:33)
  4. Trembling of the Rose (5:12)
  5. Reflections of the Marionette (5:42)
  6. Ribbons 'Round My Tongue (5:07)
  7. Despite What You've Been Told (4:29)
  8. Fly Low, Carrion Crow (3:57)
  9. My Baby's Gone (6:51)
Sven Bersee
Jammer dat het album Two Gallants heet.

avatar van oruiz
jammer dat jij hier als eerste een berichtje plaatst. maar genoeg over mij; ik kan niet wachten op dit album. maar het zal moeten denk ik...

Sven Bersee
Weer een parel van een album. De jonge helden flikken het gewoon weer. Wat een fenomenen. 4,5.

avatar van oruiz
2 keer naar geluisterd en op eerste gehoor ietsje minder dan What the Toll Tell's . Nu nog een 4tje maar dat kan makkelijk gaan stijgen hoor, wees gerust volk

avatar van Omsk
Nu alweer een nieuwe Two Gallants? Vette shiit, hun eerste twee albums hoorde bij het tofste dat deze eeuw de oceaan is overgestoken.

Sven Bersee
Deze ook. Kraanvogels zijn net eenden met een ander kopf.

avatar van oruiz
inmiddels berhoogd naar een 4,5.

Fly Low, Carrion Crow veruit het beste nummer

avatar van Woody
Nu op luisterpaal!

Mijn eerste kennismaking. Klinkt erg lekker. Hier maar eens achteraan. Tot nu toe is -Hand that held me down- me het meest opgevallen in positieve zin.

avatar van 200384
hartverscheurend mooi album

Sven Bersee
Klopt sjimmi. Vooral bij nr. 8 klappen mijn hartkleppen nog wel eens open.

woggle
Mooie blues-punk combo.
Ook goed opgebouwd; cool dat ze op het laatste nummer helemaal los gaan.

Alleen vind ik het begin van The Deader minder (dat stuk waar ze hard inzetten), beetje een struikelblok.. maar de rest verloopt smoothly

200384 schreef:
hartverscheurend mooi album

dank je jim

TSP7
Zojuist verhoogd naar een mooie 4*, voorlopig niet meer, omdat de plaat op den duur toch even inzakt. Ben erg benieuwd naar het optreden in Vera op 25 november!

avatar van otherfool
Vorig jaar mochten ze dan de bezoekerspoll optreden van het jaar hebben gewonnen, wmb houden ze die wisselbeker lekker thuis op de schoorsteenmantel... mensen mensen, *wat* een intensiteit. Haast onwerkelijk goed vond ik het.

avatar van Petterson
lintjes om je tong zijn niet fijn

TSP7
@ otherfool: Was je ook bij 65daysofstatic? Dat vond ik zelfs nóg beter, maar dit was ook zéér goed!

avatar van otherfool
Nope. Sowieso ga ik denk ik te weinig om er echt een oordeel over te kunnen vellen, maar als ik naar alle optredens kijk waar ik ooit ben geweest komen de Two Gallants zeker in de top 10, en dan niet op de laatste plekken... alles klopte, en dat terwijl ik precies 1 liedje precies 2 keer had gehoord (Steady Rollin') voordat ik ging.

Deze plaat vind ik voorlopig echter wel een behoorlijk streepje minder dan What the Toll Tells. Op die plaat zorgen de langere nummers aan het eind (Age of Assasins en *vooral* Waves of Grain) nog net voor dat beetje extra wat ik hier nog wat mis. Cijfer volgt na wat intensievere luisterbeurten.

Sven Bersee
Komt waarschijnlijk op nr 2 in mijn top 10 voor 2007.

In Oor zetten twee "muziekkenners" dit album in hun eindejaarslijstje van 2007. Mooi, wat waardering, maar vooralsnog veelste weinig erkenning. Laten we hopen dat Adam en Tyson er niet moedeloos van worden, iets wat ik overigens niet verwacht.

avatar van otherfool
Nou, inmiddels toch alweer op 4 sterren, opnieuw een prachtige plaat van de Two Gallants. Het piept en kraakt en *ontroert*, de liedjes lijken rechtstreeks via de oren naar de ziel te gaan. Ribbons 'round My Tongue... schitterend...

Sven Bersee
Hoogste gemiddelde van alle albums uit 2007 waar minstens 20 keer op is gestemd.

avatar van T.A.
2e luisterbeurt, volgende dag..: Klinkt al een stuk beter. Half puntje erbij. The Deader en Fly low zijn mijn favorieten.

otherfool schreef:

Geen wisselbeker, wel een mooie plek (van de 220 mededingers)

1. The Black Lips (USA)
2. Boredoms (JAP)
3. Future Of The Left (UK)
...
12. Two Gallants (USA)

Sven Bersee
Waar je het over hebt is mij een heel erg groot raadsel.

avatar van otherfool
Uh ja, de bezoekerspoll van de Vera in Groningen; beste optreden (grote zaal) in 2007.

Sven Bersee
Oh. Woon ik te ver vandaan om een concert te bezoeken, maar ik hoor deze zachte feiten aan zonder te oogknipperen.

Nihilisme
Afgezien van de fantastische cover vind ik dit toch een stuk minder dan het prachtige What The Toll Tells.

avatar van malheur
Heel bijzonder album. Er zit een hele bak woede en frustratie in die er duidelijk uit moet. Iets is ergens finaal op de klippen gelopen lijkt het.

Puur muzikaal vind ik What the Tolls tell beter maar hier zit iets speciaals in.