Voice of Hate - Handling of Flesh (2004)

geen stemmen

Spanje
Label: Voliac Rock

1. Burn (2:22)
  2. Demon Breath (2:00)
  3. Master of Demise (1:31)
  4. Human Odium (1:57)
  5. Earthscum (1:34)
  6. Terror Tactics (2:48)
  7. Hollow Point (4:26)
  8. Handling of Flesh (2:34)
  9. Men Behind the Sun (1:56)
  10. Personified Grim Reaper (2:32)
  11. Hidden Inside (Fortress II) (2:04)
  12. Stormworm (1:50)
  13. Horror Territories (2:29)
lambf
Ik ken niet zo heel veel Metal uit Spanje, maar wat ik wel weet is dat ze er een flink potje kunnen musiceren (Nasghul !). Dit product laat dat nogmaals eens bevestigen. Het eerste nummer hakt er al behoorlijk in, vettige Death Metal die toch nog wel aardig wat rauwe randjes heeft. De snelheid is over het algemeen vrij hoog, doch zitten er meerdere tempowisselingen is. Maar de muziek ontsteekt pas bij het 2de nummer, eerst krijg je over ongeveer 40 seconden een solo over je heen die overgaat in een meesterlijke groove. Daarna laat men de dikke productie wat vallen, wat ten goede komt aan de rauwheid, en word er in spervuur riffs op je afgevuurd alvorens je nog een keer de groove te horen krijgt. Het gitaarspel wat er voor word geschoteld is flink genieten (hier en daar word er wat uit de Black Metal gesnoept), en zelfs de solo's vind ik goed passen. De productie is niet helemaal consistent, de ene keer klinkt het flink rauw, dan weer vettig, wat nogal kan gaan irriteren. De grunt behoort niet tot mijn geliefde, maar hij past wel goed het geheel doordat die flink rauw klinkt. Af en toe neemt men de moeite om van het vaste liedjesstramien te wijken, wat ik erg waardeer. Ze hadden dat wel vaker mogen doen, daar word de muziek alleen maar interessanter door.