Don Davis - Ballistic: Ecks Vs. Sever (2002)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Main Title (2:31)
  2. Gant Takes Michael (1:47)
  3. The Kidnapping (2:14)
  4. Ecks Remembers (4:13)
  5. Severcam (1:25)
  6. Library Attack (2:32)
  7. Sever Breaks Out (2:57)
  8. The Artillary Truck (2:03)
  9. Bad Feeling (1:40)
  10. Sever Shoots Martin (2:54)
  11. Rooftop Fight (2:28)
  12. Sever Finds the Bug (2:18)
  13. Ecks at Harry's (1:24)
  14. Discovery (4:13)
  15. Bus Chase (2:13)
  16. Sever Meets Ecks (1:15)
  17. Ecks Is Mobile (7:28)
  18. Michael's Return (2:56)
  19. Mining the Rail Yard (3:19)
  20. Ecks Attacks (6:14)
  21. The Silo Fight (4:05)
  22. Gant's Remorse (4:31)
  23. Sever's Farewell (2:10)
neo
In eerste instantie was er door het label Varese slechts een various artist album uitgebracht met twee tracks van Davis. Zijn werk voor The Matrix trilogie is fenomenaal en natuurlijk was tussen de trilogie alles gewild. Vele claimen dat dit een verspilling van zijn talent was. De percussie en andere instrumenten afkomstig van de synthesizer die hij gebruikt zeggen al genoeg over de stijl van dit werk. Techno, hier en daar een vocaal en niet te vergeten in het main theme een het gebruik van elektronishce gitaar. Origineel is het allemaal niet, maar de chaos die Davis weer eens laat horen (dezelfde kritiek hadden mensen op de de 1e Matrix score) werkt in zijn voordeel. 4 sterren

Na ff te hebben gestofzuigd om de cd te kunnen herafspelen, ben ik nog maar ietsje veranderd van gedacht. Echt, deze muziek (of iets wat er toch moet voor uit gaan) vind ik dus allebehalve goed. Ok, er is wel een catchy thema, maar dat is nit genoeg. Rest is een combinatie van technobeats en elektrische gitaren/instrumenten en rock. Ook wat Oosterse stemmen en gezang die wellicht in het verhaal van de film passen. Ook hoor je af en toe een bekend elektronisch effect uit de Matrix, wat ik trouwens niet als minpunt of zo wil aanhalen.

Ik vind het gewoon totaal oninsteressant, kan me niet meenemen of iets doen, behalve wat frustratie opwerken, wat misschien de bedoeling kan zijn. In Gant's Remorse, het voorlaatste nummer, net waar je er echt wel genoeg van hebt, hoor je een of ander vreselijk elektronisch gepruts, enkele seconden maar. Genoeg om aliens naar de aarde te laten komen.

Chaos is er inderdaad wel. Alleen is het niet mijn ding. Eigenzinnnige score, dat wel, maar zegt me niks. Terug om onder een pak stof te komen liggen of ergens te belanden in Nederland

neo
Bregt schreef:

Terug om onder een pak stof te komen liggen of ergens te belanden in Nederland

Nou wordt ik toch wel erg beniewd naar wie