Melissa Etheridge - The Awakening (2007)

Label: Island

1. All There Is (1:03)
  2. California (3:47)
  3. An Unexpected Rain (6:56)
  4. Message to Myself (3:25)
  5. God Is in the People (1:58)
  6. Map of the Stars (5:31)
  7. Threesome (3:33)
  8. All We Can Really Do (1:18)
  9. I've Loved You Before (4:16)
  10. A Simple Love (1:17)
  11. Heroes and Friends (4:23)
  12. The Kingdom of Heaven (4:11)
  13. Open Your Mind (5:13)
  14. The Universe Listened (3:09)
  15. Imagine That (2:59)
  16. What Happens Tomorrow (6:18)
RollendeStenen
Releasedatum klopt niet helemaal, want ik heb deze vrijdag (21e) via BOL.com op de mat gekregen.

Wat een sterke 'comeback' van Melissa na haar ziekte. Erg goed in elkaar gezet en de teksten zijn als vanouds mooi en gevoelig.

4,5 *

avatar van kappottevic
als vanouds Melissa, maar wat minder ruig.

rdv1980
Een goed album, ik vind dit sowieso een hele vooruitgang t.o.v. haar vorige album, dat vind ik namelijk kwalitatief het minste album uit haar oeuvre.

Dit album is wederom door doordrenkt met blues, rock, Melissa's rouwe stem en uiteraard haar geweldige slaggitaarwerk.
Het is hier en daar wel wat meer popachtig dan dat ik van haar gewend ben, maar desalniettemin een geweldig album!

4 sterren.

Geweldigenoten
Opvallend dat er een aantal tracks bijzitten, waar de electrische gitaarsolo's de boventoon hebben (b.v. 3, 12 en 13).

Erg gaaf en hoe vaker ik haar draai hoe beter ie wordt...

Hele sterkte comeback idd! Staan een paar prachtnummers op (An Unexpected Rain en What Happens Tomorrow) en de rest is zeer goed te beluisteren!

4,5 *

avatar van IntoMusic
IJzersterk album na een zwaar herstel van haar geconstateerde kanker. De emotie voel je in de nummers en deze vrouw blijft een geweldige stem hebben. De lange interludes of 'tussensongs' is nieuw voor haar, maar loopt lekker als een rode draad door het album.

An unexpected rain is toch wel mijn favoriet. Toch vind ik haar live-uitvoering van dit album net wat meer hebben: meer emotie, betere vertolking van de nummers en een giga begeleiding.

Op mijn gemak eens beluisterd op de koptelefoon. Wat een prachtcd. Veel te weinig gedaan sinds ik 'm heb. Beter laat dan nooit. Echt een aanrader voor de lieverhebber. Klinkt zeer volwassen, lekker stevig, tekstueel sterk en heeft prima gitaarpartijen. An Unexpected Rain, Message To Myself en Heroes And Friends zijn mijn favorieten. Wat een come-back na een periode van zware ziekte. Ik ga de andere Melissa Etheridge cd's ook maar weer eens van stal halen.

avatar van Madjack71
Ben wel eens met het commentaar dat dit een mooie plaat is. Doorleeft, geleeft, ervaren en vooral oprecht. Dat uit zich in m.n. in de teksten die direct weten aan te spreken. Daarnaast klinkt de muziek aangenaam, ligt het goed in het gehoor en weet het de aandacht prima vast te houden. Kan mij best voorstellen dat dit bij de betere albums hoort die zij gemaakt heeft.
Zingen kan ze nog steeds en Etheridge heeft een van de betere strotten die de vrouwelijke garde in deze muziek rijk is.

Madjack71 schreef:

Ik ben dat totaal met jou eens, Madjack! Door een collega , die ook helemaal weg is van haar stem en muziek ben ik nu in het bezit van alle muziek van haar. En ik ben daar trots op en speel het ook regelmatig op de koptelefoon (mijn voorkeur en ook om mijn vriendin te sparen) regelmatig lekker hard af. Misschien ook iets voor jou?

avatar van Madjack71
Dit album idd. ook over de koptelefoon gehoord...lekker buiten bij het fietsen...en das zeker geen straf. Verder heb ik alleen haar debuut en Brave and Crazy op lp, daarna haar wat uit het oog verloren. Wel meegemaakt tijdens dat prachtige concert van haar destijds op pinkpop, met die spetterende versie van Like the way i Do. Haar stem is idd. eentje om van te snoepen. Luister maar eens naar dit stukje performance .. YouTube - Melissa Etheridge & Joss Stone - Janis Joplin Tribute Joss Stone opent zekers niet slecht...maar de power komt er pas echt in met Melissa. Wauw.

Ga ik gelijk doen , Madjack. Ik zit toch de hele avond van muziek te genieten. Ik houd niet van voetbal, dus uhhh, thnx voor de tip

Gezien, madjack. GREAT & IMPOSANT!!!!

avatar van Rinus
Geweldig album, met een erg mooie productie.

avatar van Madjack71
...valt mij nu in ene op dat dit album wel heel god- en vredelievend is t.a.v. haarzelf en haar medemens. ...niets mis mee, maar geeft de titel Awakening weer een extra lading mee, Melissa heeft het licht gezien.

avatar van IntoMusic
Komt duidelijk door het herstel van haar kanker dat uiteindelijk voor dit album en diverse 'spirituele' teksten heeft gezorgd. Inderdaad, niets mis mee...

avatar van Rogyros
Integendeel, het is een beregoed album geworden.